Megható pillanatokat okozott a kerekesszékes Michael J. Fox

Ryan Gosling, Margot Robbie, Robert Downey Jr. és Hollywood színe java állva tapsolt Foxnak, miközben az egész terem az éljenzéstől visszhangzott.

Fox megjelenése volt az est meglepetése, amikor a házigazda, David Tennant bejelentette, hogy a Vissza a jövőbe sztárja érkezik a színpadra, azonnal üdvrivalgás tört ki. A Parkinson-kórral küzdő 62 éves színészt kerekesszékkel tolták a pódiumig, ahol az Oppenheimer stábjának adta át a legjobb filmnek járó elismerést, amely összesen hét kategóriában nyert a díjátadón.

„Nem véletlenül mondják, hogy a filmek varázslatosak, mert a filmek megváltoztathatják a napod, megváltoztathatják a szemléletedet, és néha még az életedet is” – mondta Fox beszédében.

Michael tavaly vallott életének legnehezebb éveiről és a Parkinson-kórral kapcsolatos egészségügyi problémákról az Apple TV-n debütáló Still: Michael J. Fox című, az életútját bemutató dokumentumfilmjében.

„Jelenleg az életem küldetése, hogy ne essek el” – nyilatkozta a sztár, akit 1991-ben diagnosztizáltak a betegséggel.

Fox egyébként igazi küzdő, hiszen betegsége mellett 2018-ban egy tumort találtak a gerincén, ami gyorsan nőtt és iszonyatos fájdalmat okozott neki. A sikeres műtét után viszont négy hónapjába telt, mire újra megtanult járni. Azóta pedig esései miatt számos csonttörést és vállsérülést szenvedett, így számára valóban az esés elkerülése a legnagyobb cél.

Elolvasom a cikket