Moszkvában terroristának minősítettek egy amerikai szenátort

MH/MTI
2024. február 20. kedd. 18:40

Graham tavaly, amikor Kijevben járt, egy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hivatala által közölt videó szerint kijelentette: „Oroszok halnak meg… Még sohasem költöttük a pénzt ilyen szerencsésen.”

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) kedden közölte, hogy Jekatyerinburgban hazaárulás címén büntetőeljárást indított egy orosz-amerikai kettős állampolgárságú nő ellen az ukrán hadsereg anyagi támogatása miatt. A 33 éves Los Angeles-i lakos 2022 februárja óta gyűjtött pénzt elsősegélynyújtási eszközökre, fegyverre és lőszerre. Az FSZB szerint a nő „többször is részt vett a kijevi rezsimet támogató nyilvános akciókban”.

Egy moszkvai bíróság kedden a távollétében elrendelte Leonyid Gozman orosz-izraeli politikus és Konsztantyin Szonyin közgazdász, a Chicagói Egyetem professzora letartóztatását, azon a címen, hogy szándékosan hamis információt terjesztettek az orosz fegyveres erőkről.

A „Donyecki Népköztársaság” legfelsőbb bírósága kedden életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte Mamuka Gacarelija 22 éves georgiai „zsoldost”, aki 2022 tavaszán Mariupolban megölte az orosz fegyveres erők három katonáját.

Elolvasom a cikket