Nem lesznek anyagi gondjai Kylian Mbappének Madridban

Kylian Mbappé múlt hét csütörtökön jelentette be, hogy a nyáron lejáró szerződését nem hosszabbítja meg a PSG-vel. Az átigazolást viszont majd csak akkor jelentik be hivatalosan, ha a párizsi együttes nem találkozik a Real Madriddal a Bajnokok Ligájában.

A spanyol média szerint a 25 éves csatár öt évre szóló szerződést ír alá a Reallal, szezononként 15 millió eurót (5,699 milliárd forint) keres, plusz 150 millió euró (56,6 milliárd forint) átigazolási bónuszt kap, amelyet öt év alatt kell kifizetni.

Ha a horvát középpályás, Luka Modric távozik ezen a nyáron, akkor Mbappé örökölné a 10-es mezt, amelyet francia válogatottban is visel.

A Monacóval francia bajnokságot nyerő Mbappé 2017-ben, 18 évesen csatlakozott a PSG-hez, kezdetben kölcsönben, majd 180 millió eurós átigazolási díjért. Összességében 291 meccsen rekordot jelentő, 244 gólt és 93 gólpasszt jegyzett a PSG színeiben, és öt bajnoki címhez segítette a klubot.

Ramon Calderon, a Real Madrid korábbi elnöke a BBC-nek azt nyilatkozta: „Nagyon fiatal játékosaink vannak. Mbappé Viníciushoz, Rodrygóhoz, Bellinghamhez csatlakozik. Vele tovább erősödhet az amúgy is erős csapatunk. Minden Real Madrid-szurkoló szeretné látni őt a Bernabéuban játszani. S ha továbbra is úgy játszik, ahogy eddig, akkor biztosan ő lesz az egyik legsikeresebb labdarúgó a Madrid történelmében.”

Elolvasom a cikket