Torlódások és áradások országszerte

MH/MTI
2024. február 20. kedd. 7:35

Élénk a forgalom a Budapest környéki utakon. Telítettek a sávok az M3-as autópálya bevezető szakaszán, az M0-s autóúti csomóponttól befelé. Lelassult a forgalom a 10-es főúton, a solymári körforgalomtól, a 31-es főúton Maglódtól, az 51-es főúton Dunaharasztitól a főváros irányába, valamint a Csepel-sziget útjain.

Az M30-as autópályán, a 33-as jelű Miskolc-észak és a 40-es jelű Szikszó csomópont között garanciális javítási munkát végeznek. A két csomópont között az autópályát, mindkét irányban lezárták, ezen autópálya szakasz előreláthatólag több hónapig zárva lesz, a kerülőutat táblákkal jelzik, vezessenek körültekintően!

Áradások miatt országszerte több utat is lezártak:
– Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében a Tisza áradása miatt nem járható az ároktői komphoz vezető út. Valamint a Sajó áradása miatt lezárták a Kesznyéten és Sajóörös közötti összekötő út a 4-es és a 7-es km között.
Nógrád vármegyében az Ipoly áradása miatt az Őrhalomról az országhatárhoz vezető út, illetve a Drégelypalánk és az országhatár közötti út is le van zárva.
– Csongrád-Csanád vármegyében a Tisza magas vízállása miatt a Csongrád és Csépa közötti pontonhíd nem üzemel.

A személyautóval közlekedőknek díjkötelessé vált többek között, az M0-s, M4-es, M44-es autóút teljes hossza, az M30-as autópályán Miskolc elkerülő szakasza, az M31-es autópálya, valamint az M76-os autóút Balatonszentgyörgy és Fenékpuszta közötti része. A gyorsforgalmi utak közül már csak az M9-es és M80-as autóút teljes hossza, az M8-as autópálya végig, valamint az M60-as autópálya a Pécs-Nyugat csomópont és a végcsomópont közötti két km-es szakasza maradt díjmentes.

További határokkal, határátlépéssel kapcsolatos információkért érdemes felkeresni a rendőrség honlapját.

Elolvasom a cikket