A Beatles-filmet az Oscar-díjas Sir Sam Mendes rendezi

Czuppon Réka
2024. február 21. szerda. 7:46

A Beatles ugyan tízéves működése alatt több nagy sikerű filmben is szerepelt, például az Egy nehéz nap éjszakája című vígjátékban, a Help! című, fantasztikus alkotásban s az Oscar-díjas Let It Be-ben, azonban a világ legnépszerűbb zenekarárának történetéről eddig nem forgathattak.

A négy tagú zenekar két élő tagja, Sir Paul McCartney és Ringo Starr, valamint az elhunyt John Lennon és George Harrison családja engedélyt és zenei jogot biztosított a négy filmhez. Mert az 58 éves Sam Mendes rendező négy különálló filmet készít a Beatlesről, minden tag szemszögéből egyet. Ez az első alkalom, hogy a Beatles és cégük, az Apple Corps teljes élettörténeti és zenei jogokat adott film forgatásához.

A BBC beszámolója szerint Az amerikai szépségért 1999-ben Oscar-díjjal kitüntettet rendező azt mondta: „Nagy megtiszteltetés, hogy elmesélhetem minden idők legnagyobb popbandájának történetét. Izgatottan várom, hogy hogyan fogadja majd a közönség a mozikban.”

A Sony Pictures és a Sir Sam’s Neal Street Productions által készített filmek 2027-ben kerülnek a mozikba. Az még nem dőlt el, hogy a négy filmet egyszerre vagy lépcsőzetesen mutatják be. Az Apple Corps szerint a filmek minden zenész egyedi történetét fogják bemutatni, lebilincselő és innovatív módon összehozva őket.”

Dame Pippa Harris, a film producere azt nyilatkozott: „Azt akarjuk, hogy ez egy egyedülállóan izgalmas és epikus moziélmény legyen… Hatalmas kiváltság a Beatles és az Apple Corps engedélye a négy film elkészítéséhez.”

Elolvasom a cikket