A szakértők kiszámították, mikor hal ki az emberi faj

A tudósok azt jósolják, hogy az emberiség tehetetlen a globális éghajlat felmelegedésének megállításában. Miután elemezték a változások hosszú távú hatásait a bolygóra, arra a következtetésre jutottak, hogy a Föld mind az öt kontinense végül egyetlen szuperkontinenssé fog összeolvadni, amelyet „Pangaea Ultima”-nak neveznek el – írta a pravda.ru.

A Nature Geoscience című folyóirat szerint ezen az új szuperkontinensen rendkívül magas, +40 és +50 °C közötti légköri hőmérséklet uralkodik majd, és egyes esetekben a nappali csúcshőmérséklet elérheti a +70 °C-ot.

Emellett a magas páratartalom és a légkörben lévő szén-dioxid növekvő szintje megnehezíti majd az életfeltételeket, és a Föld nagy részét lakhatatlanná teszi. Ez a folyamat 250 millió év alatt fog végbemenni.

Ilyen szélsőséges körülmények között a legtöbb emlős, beleértve az embert is, valószínűleg nem fog életben maradni. Az éhség, a szomjúság és a test állandó túlmelegedése pusztító hatással lesz az alkalmazkodóképességükre.

Amikor a Pangaea Ultima végül kialakul, a Föld szárazföldjének mindössze 8-16%-a maradhat lakható a magasabb rendű állatok és az emberek számára.

Emellett van egy másik égető probléma is, amellyel az emberiség már ma is szembesül. A magas cukortartalmú élelmiszerek súlyosan károsítják a szervezetet. Még a fizikai aktivitás sem képes teljesen ellensúlyozni az ilyen rossz étrend negatív hatásait.

Elolvasom a cikket