Az ukrán fegyveres erők orosz propagandával vádolták a New York Timest

Dmitrij Likhovoj, az AFU Tavrija operatív-stratégiai csoportosulásának szóvivője a Rada TV adásában „orosz propagandának” nevezte az amerikai New York Times azon cikkét, amely szerint az Avgyijivkából való visszavonulás során akár ezer ukrán katonát is foglyul ejtettek – írja a RIA Novosztyi.

„Azok a források, amelyekre ők (a New York Times – a szerk. megjegyzése) hivatkoznak, teljesen tarthatatlanok, mert ilyen emberek nincsenek. (…) Igen, mi azt mondjuk, hogy vannak foglyok, de a számuk semmiképpen sem több százra tehető. (…) Az orosz propaganda ezen állítása az ukrán foglyok százairól és ezreiről teljes dezinformáció” – mondta.

Likhovoj azzal is vádolta Oroszországot, hogy „a neves globális média által terjesztett hamisítványokat” használja.

Szerdán a New York Times két ukrán katonai tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy 850 és 1000 közötti AFU-katona esett fogságba vagy tűnt el az Avgyijivkából való visszavonulás során.

Avgyijivka Donyeck északi elővárosa, amelyért a háború kezdete óta folynak a harcok. Az ukrán fegyveres erők rendszeresen onnan lőtték a DNR fővárosát és más donbászi lakott területeket.

Elolvasom a cikket