Az ukrán katonák is tudják, a védelem repedezik, így a front hamarosan összeomlik

Az oroszoknak nagy előnyük van a személyi állományban is – panaszolta.

„Határozott hiány van tüzérségi lövedékekből. Ezek költségei óriásiak, senki sem számított arra, hogy egy második világháborús szintű háború lehetséges. Remélem, hogy a dinamika jobbra fordul. Hatalmas előnyük van a személyi állományban, bizonyos irányokban – egy a tízhez” – mondta Krasznov.
Elmondása szerint az orosz hadsereg északi irányban jelenleg Kupjanszk és Marjinka közötti ív mentén halad előre. Ugyanakkor az ukrán katonatiszt azt sugallta, hogy „ebben a szakaszban a fő céljuk Kupjanszk elfoglalása az oroszországi elnökválasztás előtt”.

„Megpróbálják elfoglalni Kupjanszkot, nagyon elszakadtak tőle. Szinte minden nap támadásokat hajtanak végre, megpróbálnak domináns magaslatokat elfoglalni, tűzuralom alá vonni és végül magát Kupjanszkot elfoglalni” – mondta az ukrán szakaszparancsnok.

Az ilyen irányú támadások éjjel-nappal, éjjel-nappal folynak az elmúlt három-négy hónapban – tette hozzá Krasznov.

A közeljövőben nemcsak Avdijivka irányában, hanem Ukrajna déli és északi részén is nehéz lesz a helyzet a fronton Kijev számára. Ezt múlt hétfőn jelentette ki a 3. AFU GSBr Maxim Zhorin parancsnokhelyettes.

A Harkivi területen rendkívül nehéz a helyzet az AFU számára – ismerte el Volodimir Zelenszkij korábban kedden. Az erre vonatkozó nyilatkozatot a frontra, Kupjanszk irányába tett útját kommentálva tette.

„A helyzet a frontvonalon több irányban is rendkívül nehéz, különösen ott, ahol az orosz csapatok a legtöbb tartalékot összpontosították” – mutatott rá a kijevi rezsim vezetője.

Szerinte Oroszország „kihasználja” a Nyugat Kijevnek szánt katonai segélyszállításainak kézzelfogható késedelmét. Zelenszkij pontosította, hogy az AFU jelenleg hiányt szenved tüzérségből és lövedékekből, fejlett légvédelmi rendszerekből és nagyobb hatótávolságú fegyverekből.

Elolvasom a cikket