Már csak egy hétig látogatható a Kovásznai kiállítás a METU galériájában

A következő napokban számos újabb izgalmas szakmai eseményen vehetnek részt az érdeklődők a METU Galériának is otthont adó Infopark kampuszon.

Február 21-én az érdeklődő nagyközönség Kovásznai György: HABFÜRDŐ című egész estés filmjének vetítésén és a film készítésének körülményeiről és jelentőségéről szóló kerekasztal beszélgetésen vehet részt. A program ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Február 23-án pedig a Budapesti Metropolitan Egyetem hallgatói a Kovásznai Masterclass keretein belül nyerhetnek mélyebb betekintést Kovásznai György munkásságába, és inspirálódhatnak az avantgárd festő-filmrendező életművéből.

Az életmű kiemelkedő filmjeiből, festményeiből, rajzaiból álló válogatás a 60-as évektől a 70-es évek végéig kínál betekintést a korszakot egyedi hangon dokumentáló műfaji szintézisbe.

„Ez a kérdés a mai alkotók számára ugyanúgy aktuális mint 50 évvel ezelőtt. Miközben a hallgatók megismerhetik, milyen elemekből épülnek fel Kovásznai vonatkozó filmjei, ki is próbálhatják mi az, ami működik a saját alkotói munkájukban ezek közül” – nyilatkozta Csizmadia Péter, a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának dékánja.

A kiállítás március 7. éjfélig virtuálisan is elérhető.

Elolvasom a cikket