A CIA lerántotta a leplet az 51-es körzetről

Úgy tűnik, hogy a helyszín továbbra is lázban tartja az embereket, még azután is, hogy a Facebookon ennek kapcsán szerveztek egy eseményt, amely a „They Can’t Stop All of Us” nevet kapta. Bár a rendezvényt csak egy viccnek szánták, a „Storm Area 51” felhívás sokak figyelmét felkeltette, és néhányan meg is jelentek az 51-es körzetnél, bár a bejutás senkinek sem sikerült.

Lehet ennek okán most a CIA előállt és elmagyarázta, hogy mire is használja valójában a legendás helyszínt. Nos, ez az amerikai légierő tesztelési létesítménye. Még az 1950-es években, amikor a területet az USAF (Egyesült Államok Légiereje) megszerezte, az U-2 kémrepülőgép tesztelésére is sor került.

Tekintettel arra, hogy az 51-es körzet egy rendkívül titkos légibázis, talán nem meglepő, hogy az azonosítatlan repülő tárgyak észlelésének egyik ikonikus pontjává vált. Sőt, a 2013-ban az információszabadságról szóló törvény alapján kiadott dokumentumok még az U-2-t is külön is megemlítik.

Szóval, a helyszínt kísérleti repülőgépek tesztelésére használták a hidegháború idején, amikor a legmagasabb szintű titoktartásra volt szükség. Persze ez nem jelenti azt, hogy az 51-es körzetet, ne lehetne idegenek elhelyezésére is alkalmazni – számol be róla az Unilad.

Elolvasom a cikket