Forma–1 – Sainz diktálta a tempót, ismét csatornafedél okozott gondot

MH/MTI
2024. február 22. csütörtök. 19:56
Frissítve: 2024. február 22. 19:58

A második időt Sergio Perez (Red Bull), a harmadikat pedig Lewis Hamilton (Mercedes) autózta.

A reggeli etap félbeszakadt, mivel a kicsúszó ferraris Charles Leclerc feltépett egy csatornafedelet a 11-es kanyarban, amelyen aztán Hamilton is áthajtott, a rendezők pedig piros zászlóval leállították a körözést, bő másfél órával a gyakorlás tervezett vége előtt. A műszaki személyzet kivonult a helyszínre, negyven percen át próbált úrrá lenni a helyzeten, majd az illetékesek bejelentették, hogy az edzés nem folytatódhat. Novemberben a Las Vegas-i szabadedzésen is egy meglazult aknafedél okozott gondot, és jelentős kárt okozott Sainz autójának az alján.

A délutáni etap így a korábban meghirdetetthez képest nem négy, hanem öt órán át tartott. Sainz 1:29.921 perccel állította fel a legjobb köridőt, megjavítva Max Verstappennek, a Red Bull címvédő és háromszoros világbajnok versenyzőjének a szerdai csúcsát (1:31.344 p).

A Ferrari duója, Sainz és Leclerc összesen 138 kört tett meg Szahírban, a Red Bull részéről Verstappen a félbeszakított első edzés után már nem ült be a volán mögé, míg Perez egész nap mindössze három kört autózott. A jövőre a Ferrarihoz szerződő Hamilton egymaga 123 kört teljesített.

A teszt péntekig tart, a szezon pedig a jövő hét végén, ugyancsak Bahreinben kezdődik.

Elolvasom a cikket