Ismét a szürke zónában akciózik az Action for Democracy

2024. február 22. csütörtök. 6:8

A Soros-hálózat kitalálta azt az új metódust, amivel megpróbál komoly hátszelet és anyagi támogatást biztosítani a következő hónapok során a hazai baloldalnak, azaz megint beavatkozik a magyar belpolitikába. Okosan, saját kárán tanulva, levonva a következtetéseket a legutóbbi vereségből, illetve keresve azokat az utakat, ahol talán ki lehet kerülni a szuverenitásvédelmi törvényt. (Habár a Szuverenitásvédelmi Hivatal ettől még a fényre tudja hozni az új ármánykodás logikáját.) A tanulság az, hogy nem Márki-Zay Péternek vagy Bajnai Gordonnak, de nem is a baloldali pártoknak kell odaadni a dollármilliókat, hanem azoknak, akik kezében ez nagyobb mértékben hasznosul és akik persze sokkal megbízhatóbbak. Itt jönnek képbe a helyhatósági és az EP-választásokon közvetlenül nem induló álcivil szervezetek, amelyek részben már egyébként is be vannak kötve a globális hálózatba.

A terv egyszerű, ugyanakkor „nagyszerű”! Az Action for Democracy nevű Soros-sejt idehaza nem közvetlenül a pártokat és nem is az önkormányzati választások közeledtével szaporodó helyi, a jelölésben részt vevő civil szervezeteket fogja anyagilag támogatni a kormánypártokkal szemben, hanem más, „kulturális”, vagy „környezetvédelmi” témákkal foglalkozó szereplőket. Azokat fogja dotálni, akik sem jelölőszervezetként, sem pedig a választásokon induló pártokkal közvetlenül szerződésben álló egyesületként tevékenykednek. (Nem a sötét, törvénysértő zónában mozognak tehát, hanem a szürkezónát tapogatják le.) A Soros-pénzekből működő globalista hálózat Korányi Dávid által vezetett sejtje ugyanis nyílt pályázatot hirdetett meg, melynek célja – papíron legalábbis –, hogy a „csatatérállamokban” (Magyarország, Olaszország, Lengyelország) megvédjék a demokráciát és erősítsék a civil kurázsit.

Az előzmények alapján gondolkodva, a józan eszünkre hallgatva, az Action for Democracy céljait tekintve és nem utolsósorban a kiszivárgott önleleplező videókat figyelembe véve világosan rajzolódik ki a cél: a Soros-hálózat az uniós választások előtt pénzt pumpál a föderalista elveket támogató álcivil szervezetekbe, illetve komoly összegeket szán a szuverenista politikai közösségek megbuktatására, de legalábbis gyengítésére.

Talán sosem rajzolódott még ki ilyen kristálytisztán Európa új politikai törésvonala, ami Magyarországon is világosan látszik. Szuverenisták állnak szemben a föderalistákkal. Nemzetiek az internacionalistákkal, illetve lokalisták a globalistákkal. Magyarországon a kormánypártok a kívülről irányított balliberális oldallal. Más-más aspektust hangsúlyozva ugyanarról a lövészárokról van szó.

S hogy mindez miként fog lezajlani a gyakorlatban? Először is megalakul egy „kulturális tevékenységet” végző egyesület, amelynek nem lesznek jelöltjei az önkormányzati választásokon, azaz nem vonatkozik rá az új szuverenitásvédelmi törvény. Aztán gondosan ügyelni fognak arra, hogy jelölő párttal vagy civilszervezettel ne kössenek semmilyen szerződést, ne legyen közös program és véletlenül se készüljenek közvetlen kampánytermékek (ezt leplezte le ugyanis a 2022-es választásokkal kapcsolatban az Állami Számvevőszék a minap). De mindenképpen aktív legyen közügyekben: azaz legyenek „kulturális” rendezvények, zöldpárti tüntetések, és jelenjenek meg olyan brossúrák és plakátok, amelyek állampolgári aktivitásra sarkallnak. Tehát olyan tevékenységgel kell foglalkoznia, ami jogilag nem kapcsolja közvetlenül a jelölő szervezetekhez, de befolyásolja majd a választói magatartást.

Végül pedig – ami mindennél fontosabb – a szervezet „áldásos tevékenysége” alkalmas legyen arra, hogy a baloldali ellenzéki jelölteket úgy segítse, hogy közben lejárassa a kormánypárti indulókat. A pályázati kiírásból ezt csak a hülye (vagy a jogászkodás bűvészmutatványa mögé bújó, végtelenül cinikus ember) nem veszi észre vagy nem akarja észre venni. Az Action for Democracy ugyanis olyan szervezeteket támogat majd a tervek szerint a nyílt pályázaton, amelyek progresszív célokat szeretnének megvalósítani. Ráadásul a tengerentúlon bejegyzett Soroshoz köthető szervezet külön felhívja a figyelmet arra, hogy az ő értelmezésük szerint az Orbán-rendszer veszélyt jelent a demokráciára. Ami tényszerűen nem igaz. Az Orbán-rendszer ugyanis nem a demokrácia ellensége, hanem a nyitott társadalom eszméjén alapuló liberális demokrácia valóban demokratikus alternatívája. Szuverenista, illetve az elitista Soros-hálózattal szemben (jó értelemben véve) populista szellemiségű, így a nép által és a népet bevonva, a nép hangját figyelembe véve kormányoz.

Ergo: nem az Orbán-kormány, hanem az Action for Democracy szürkezónás akciója jelent veszélyt a magyar demokráciára.

A 2022-ben sikertelenül beavatkozó amerikai székhelyű globális szervezet, amely kikerülte a tengerentúli és a hazai törvényeket is, most ismét politikai gyarmatosításra készül. Céljuk, hogy a tengerentúlról befolyásolják az európai uniós választásokat, s hogy a szuverenistákkal szemben a föderalisták kerekedjenek felül. Azt akarják elérni, hogy Amerika globális anyagi érdekei zavartalanul megvalósulhassanak a jövőben is. Hogy gyarmattá váljon minden „csatatérállam”, azaz Magyarország is. Ezt kell megakadályoznunk. Mert a saját sorsunkról nekünk kell döntenünk. Ezt kívánja és ezt a kötelességet rója ránk a saját tengelye körül forgó Magyarország eszméje.

A szerző a XXI. Század Intézet elemzője

Elolvasom a cikket