Otthoni csodaszer segíthet az agydaganatok ellen

A tudósok arra jutottak, hogy a glioblastómás betegek jól reagáltak a gyógyszerre, amit idroxioleinsavnak vagy 2-OHOA-nak neveznek.A glioblastómák a leggyakoribb formája a rosszindulatú agydaganatoknak.

Agresszívek, és a legtöbb szenvedő 12-15 hónapon belül meghal a diagnózis felállítását követően. Az Egyesült Királyságban évente körülbelül 2 500 új eset fordul elő.

A Royal Marsden NHS Foundation Trust és az Institute of Cancer Research korábban 54 olyan beteget vont be egy kísérletbe, akiknél kiújuló glioblastomákat és más előrehaladott szilárd daganatokat diagnosztizáltak.

A glioblastomás betegek közül 21-nek adtak 2-OHOA-t, és körülbelül negyedük jól reagált a kezelésre.

Az eredményeket a British Journal of Cancer-ben publikálták, és a gyógyszert most világszerte tesztelik új diagnózisú betegekre összpontosítva.

A 2-OHOA első osztályú kezelés, ami azt jelenti, hogy új és egyedi módszert kínál a betegség kezelésére.

Azért tervezték, hogy blokkolja a ráksejtek növekedését azáltal, hogy átstrukturálja az abnormális sejthártyákat.

A gyógyszer fő alkotóeleme egy szintetikus lipidekből származó vegyület, amely az olajsavból származik, és természetesen előfordul az állati és növényi zsírokban, például az olívaolajban.

A 2-OHOA az Egyesült Királyságban tasakban kapható és naponta háromszor kell vízzel bevenni. A kutatók remélik, hogy az új gyógyszer jelentősen javítja a betegek életkilátásait, és nemzetközi szinten is bevezetik majd.

Elolvasom a cikket