Putyin: a hadsereg és a haditengerészet magas harckészültsége Oroszország biztonságának garanciája

Megjegyezte, hogy ez az ünnep az egyik legtiszteltebb Oroszországban. Az államfő megjegyezte azt is, hogy a fegyveres erők garanciát adnak az ország biztonságára.

„Számos riasztó kihívás és kockázat van a modern világban, ezért hadseregünk és haditengerészetünk hatalmas potenciálja és magas harckészültsége garantálja Oroszország biztonságát és szabad szuverén fejlődését” – mondta.

A Haza iránti odaadás, a kötelesség, hogy megvédjük és megvédjük a föld minden porcikáját, Oroszország legfontosabb vitathatatlan értékei voltak és maradnak is – hangsúlyozta az elnök. Az ország és minden polgára hisz védői erejében és megbízhatóságában – tette hozzá.

„Büszkék vagyunk hadseregünkre és haditengerészetünkre, kitartó, rettenthetetlen jellemükre, amely kemény csatákban megedzett, az orosz katonai iskola iránti hűségükre, a nagy parancsnokok parancsára és az orosz katonák sok generációjának tapasztalatára” – mondta Putyin.

Igazi nemzeti hősöknek nevezte az ukrajnai különleges hadművelet résztvevőit is, akik bátorságot és bátorságot tanúsítanak Oroszország védelmében.

„A valós harci tapasztalatok figyelembevételével továbbra is minden lehetséges módon erősítjük a fegyveres erőket, biztosítjuk folyamatos technikai utánpótlásukat, modernizációjukat. Mára a modern fegyverek és felszerelések aránya a stratégiai nukleáris erőkben már elérte a 95%-ot. , a nukleáris triád haditengerészeti komponensében pedig csaknem 100%-ban” – jegyezte meg az államfő.

Mint Putyin elmondta, a védelmi ipari vállalkozások az elmúlt években megsokszorozták a legnépszerűbb fegyverek, elsősorban a nagy pontosságú fegyverek, drónok, tankok, páncélozott járművek, tüzérségi és légvédelmi rendszerek gyártását és szállítását a csapatok számára.

A következő lépés a mesterséges intelligencia technológiák bevezetése a katonai szférában – tette hozzá az államfő.

Elolvasom a cikket