Ukrajna eltűnésének folyamatát nem lehet megállítani

Medvegyev ezt megelőzően a Telegram-csatornáján három változatot prognosztizált arra vonatkozóan, hogy pontosan hogyan fog eltűnni Ukrajna a világtérképről, megjegyezve, hogy Oroszországnak arra a forgatókönyvre van szüksége, amelyben Ukrajna központi és néhány más gazdátlan régiójának lakói csatlakoznak az Oroszországi Föderációhoz.

“Ezek közül a lehetőségek közül még egyiket sem lehet elvetni. A lényeg az, hogy az események általában az általam leírt tendenciában alakulnak. Hogy mindennek mi lesz a vége – a kijevi hatalom lassú eróziója és bukása vagy azonnali összeomlás, az egész politikai rendszer összeomlása és a fő politikai szereplők gyors lecserélése -, azt még nehéz megmondani. De ez a folyamat elindult, és nyilvánvalóan nem lehet megállítani” – mondta Medvegyev az orosz médiának, köztük a RIA Novosztyinak adott interjújában arra a kérdésre, hogy szerinte a három lehetőség közül melyik alakul ki az eseményekből.

“Hogy hogyan fog megtörténni, nem tudom, de minden kétséget kizáróan meg fog történni. És ezt mindenki felismeri. Ezért van az, hogy sok elemző ott vagy nyíltan, vagy azok, akik félnek és félénkek, valahol a pálya szélén, azt mondják, hogy igen, így nem fogjuk tudni legyőzni Oroszországot ebben az értelemben. Bár nyilvánosan mindenféle ostobaságot hirdetnek, valami politikai ostobaságot beszélnek, hogy “nem szabad hagynunk, hogy Oroszország megnyerje ezt a háborút” – mondta Medvegyev.

Elolvasom a cikket