Ezzel a trükkel akár hat hónapig is friss marad az avokádó

1. Tartsuk vízben?

Ez a trükk régóta terjed a közösségi médiában. A lényege, hogy ha vízbe tesszük, lelassul az oxidáció, így elkerülhetjük azt, hogy megbarnuljon. Ez a módszer azonban az egészségügyi szakemberek szerint hátborzongató: ugyanis a víz tökéletes táptalaj a kártékony baktériumok szaporodásához, ami gyomor- és bélfertőzéshez vezethet. A vízben ázó avokádótól könnyen listeria- és a szalmonellafertőzést kaphatunk.

2. Csöpögtessünk rá citromlevet

Sokkal jobb módszernek bizonyul, ha citromlevet csöpögtetünk rá és fóliába tesszük. A citrom rengeteg antioxidánst tartalmaz, amely lelassítja az oxidációt.

3. Tároljuk együtt hagymával

A hagymában olyan anyagok vannak, amelyek megakadályozhatják, hogy az avokádó megbarnuljon. Ehhez a trükkhöz az avokádót egy kis apróra vágott hagymával teli dobozba kell tennünk. A trükk működik, azonban ez a módszer sem tökéletes, a hagyma ugyanis könnyen elveheti az avokádó ízét.

4. Fagyasszuk le!

Egészben, szeletelve, pépesítve vagy pürésítve is le lehet fagyasztani az avokádót. Nem kell hozzá más, csak egy vákummal zárható zacskó. Ez nagyszerű módszer, a mélyhűtőből elővett avokádóból pedig kiváló turmixot lehet készíteni. A fagyasztott avokádó körülbelül négy-hat hónapig eláll a fagyasztóban.

Elolvasom a cikket