Ha a baloldalon múlik, egyetlen négyzetméter zöldterület sem újult volna meg a Városligetben

„A Zuglóban megvalósuló valamennyi sikeres zöld urbanisztikai projekt a jobboldalhoz kötődik: a Városliget-, a Puskás Aréna és parkja megújulása, a még épülő Bosnyák téri kormányzati negyed, vagy a most körvonalazódó rákosrendezői rehabilitáció. Ezek mindegyike elnyerte, vagy el fogja nyerni a zuglóiak tetszését” – hívta fel a figyelmet Borbély Ádám, kiemelve: közös pont mindegyik esetében, hogy a baloldal országos politikai céljainak megfelelően az első percről kezdve támadja a fejlesztést, és szüntelenül hergel ellene.

Miközben a baloldal vezetői hergelnek, és elherdálják a kerület szempontjából történelmi lehetőségeket, kifosztják Zuglót és több száz milliós budai villákban élnek – emlékeztet a Fidesz jelöltje, aki szerint nem szabad elfeledni: az országos csatazaj a baloldalnak kedvez, a fejlesztések pedig a zuglóiaknak.

Objektum doboz

Egy másik posztjában Borbély Ádám arra hívta fel a figyelmet: új „facsemete” került a „Ligetvédők” miatt kiégett 100 éves platán helyére.

Emlékezetes: a Városliget Zrt. és a Főkert szakembereinek erőfeszítései ellenére sem sikerült megmenteni azt a több mint 100 éves városligeti platánt, amely a magukat „Ligetvédőknek” nevező aktivista csoport miatt keletkezett tűzben sérült meg súlyosan még 2020 tavaszán. Ezt követően a „Ligetvédők” évekig ott táboroztak, majd végül elhagyták a területet.

„Közvetlenül a sátortábor mellett állt az a 30 méter magas, felbecsülhetetlen értékű ősfa, amely a baloldali aktivisták gondatlansága miatt lobbant lángra” – emlékeztet Borbély Ádám, aki rámutatott: a most kiültetett „csemete” nem is olyan fiatal, 13 méter magas, de még így is van 90 éve, hogy utolérje a helyén állt ősfát.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket