„Olyan volt, mint egy elszabadult tábortűz”

2024. február 24. szombat. 17:48

Messziről lehetett látni a füstoszlopot. A lakás lakója és szomszédja megpróbálták eloltani a lángokat.

Tűzre és hatalmas füstoszlopra lettek figyelmesen pénteken reggel a dunaújvárosiak a Római körúton. A tűz az egyik panelház ötödik emeleti lakásának erkélyén lángolt fel és gyorsan kezdett továbbterjedni.

A Borsonline úgy értesült, hogy a lángok először az erkélyre rakott asztalkát és széket nyaldosták, majd az ablakok is betörtek, az erkély pedig perceken belül lángokban állt. Információik szerint a rémisztő látványnak többen is szemtanúi voltak, ugyanis a tűzoltókat többen is értesítették.

A lakásban a tűz idején egy ember otthon volt, ő is döbbenten eszmélt a terjedő lángokra.

Ekkor a szomszédját hívta segítségül, akivel közösen próbálták elfojtani a tüzet a katasztrófavédelem kiérkezéséig.

Bár kívülről ijesztő volt a látvány, úgy tudni, hogy a lakók alig-alig észlelték a történteket: többen csak a füstszagot érezték meg.

Feketés füst szállt fel, közelről meg látszott az erkély, ami olyan volt, mint egy elszabadult tábortűz, nagyon ijesztőnek tűnt. Azt hittük, hogy bent már minden kiégett. Reméltük, hogy senki nem volt otthon. De akkor már jöttek is a tűzoltók

– mesélte egy környékbeli asszony. A Katasztrófavédelem munkatársai egy vízsugárral eloltották végül a tüzet, ami szerencsére nem jutott el a lakásokig:

A város hivatásos tűzoltói a lépcsőházon át jutottak be az érintett lakásba, amelynek erkélyén kisasztal, szék és az ott tárolt anyagok égtek. A tűzben a balkonra néző szoba ablaka kitörött, a függöny megégett, a lambériás fal megolvadt

közölte a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A lakásban egy idős asszony élt, akit végül szerencsésen lekísértek a házból, és kivizsgálásra sem volt szüksége, így a kiérkező mentősöknek sem kellett ellátniuk.

A tűz pontos okát egyelőre nem tudni, többen a környékről arra gyanakszanak, hogy valahonnan fentről egy cigarettacsikk kerülhetett az erkélyre.

Elolvasom a cikket