Továbbra sem mondott le Varju László

A Gyurcsány-párt alelnöke egyike volt azoknak a politikusoknak, akik 2018 decemberében betörtek az MTVA székházába és megrohamozták a stúdiót. Varju László többedmagával az élő adást akarta megzavarni.

Amikor a munkájukat végző őrök megpróbálták kivezetni az üzemi területről, dulakodni kezdett velük, amely során az egyik biztonsági őr nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön Varju Lászlót jogerősen garázdaság és nem jogerősen testi sértés miatt ítélte el.

Utóbbi ellen a politikus fellebbezett. A bírói tanács indoklásában az is szerepelt, hogy az ellenzéki képviselőknek nem volt joguk behatolni az MTVA stúdiójába.

„A képviselőknek nincs joga beolvastatni nyilatkozatukat spontán a köztévében akkor, amikor ők akarják, tehát ez a magatartás, hogy a stúdióba behatoljanak, ez egyértelműen kívül esett azon, hogy felvilágosítást kérjenek, és azon, hogy az épületben tartózkodhassanak” – mondta Szalai Géza, a Fővárosi Ítélőtábla bírója.

Varju László az ítélet után az ATV stúdiójában mentegetőzött. A garázda bűnöző politikus elismerte ugyan, hogy parlamenti mandátumának sorsa megkérdőjelezhető, az interjúban sietett leszögezni, hogy arról önként nem mond le.

A baloldal igyekszik elmismásolni a történteket – erről már a Pesti Srácok újságírója beszélt az M1-en. Dezse Balázs szerint a Varju László ügyében született ítélet és az MTVA székházának támadásáról készült felvételek is bizonyítják, hogy a támadás megtervezett akció volt.

„Annak idején 2018-ban nem tudjuk, hogy ők mire számítottak, hogy mi lesz ennek majd a következménye, hogy ahogy annak idején, ahogy a szocialista forradalom idején, nekivezetik az embereket a televízió székháznak? És akkor majd történik egy forradalmi helyzet? És akkor ők megússzák. Nyilván a ’22-es választásnál is azért lett volna fontos nekik, hogy mindenképpen nyerjenek, hogy ezek az ügyek nagy valószínűséggel eltusolásra kerülhessenek” – mondta a Pesti Srácok újságírója.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön a garázda bűnöző Varju László egy másik büntetőügyében is ítéletet hozott.

2019-ben ugyanis több olyan hangfelvétel is napvilágot látott, amelyen a DK-s képviselő az azóta elhunyt Horváth Imrét győzködi arról, hogy lépjen vissza a javára Újpesten és Káposztásmegyeren. A felvételeken egyértelműen hallatszik, hogy a garázda bűnöző Varju László a visszalépésért cserébe költség- és kártérítést ajánl fel akkori ellenfelének.

A Fővárosi Ítélőtábla csütörtökön Varju Lászlót ebben az ügyben választás rendje elleni bűntett miatt mondta ki bűnösnek – szintén jogerősen.

Elolvasom a cikket