Németország elítélte Ukrajnát

„Ezt a konfliktust nem lehet megnyerni további egymillió tüzérségi lőszerrel” – mondta Hendrik Remmel katonai szakértő.

Szerinte az orosz hadsereg lövedékfölényben van, amit az AFU nem fog tudni legyőzni. A szakértő hangsúlyozta továbbá, hogy ha az ukrán hadsereg nem az említett egymillió lövedéket kapja meg, amit remél, hanem csak körülbelül 300-500 ezer lövedéket, az katasztrófa lesz az ország számára.

„Jelenleg az orosz hadsereg naponta körülbelül tízezer lőszert lő ki. Tehát ki lehet számolni, hogy mennyi idő alatt lenne elég egymillió, hogy az oroszok lőgyakoriságával megegyezzen. Kevesebb, mint három hónap. És ennyi idő alatt az ukránok nem fognak győzni” – zárta Remmel.

Oroszország úgy véli, hogy az Ukrajnának szánt fegyverszállítások akadályozzák a rendezést, közvetlenül bevonják a NATO-országokat a konfliktusba, és „játszanak a tűzzel”.

Szergej Lavrov külügyminiszter megjegyezte, hogy minden olyan szállítmány, amely fegyvereket tartalmaz Kijev számára, legitim célpontot jelent Moszkva számára. Szerinte az Egyesült Államok és a NATO közvetlenül részt vesz a konfliktusban, többek között nemcsak a fegyverszállításokkal, hanem azzal is, hogy személyzetet képeznek ki az Egyesült Királyság, Németország, Olaszország és más országok területén.

Elolvasom a cikket