Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

MH/MTI
2024. február 25. vasárnap. 20:11

Sebők Sándor a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom plébánosa, regnumi atya, mesterkanonok vehette át az idén a Parma fidei – Hit pajzsa díjat vasárnap a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templomban.

Sebők Sándor fóti plébános kapta idén a Hit pajzsa díjat

Sebők Sándor, a fóti Szeplőtelen Fogantatás-templom plébánosa, regnumi atya, mesterkanonok (k) átveszi a Parma fidei – Hit pajzsa díjat Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsektől (b) és Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetestől, a Hungary Helps jószolgálati nagykövetétől a budapesti Egyetemi Kisboldogasszony-templomban a kommunizmus áldozatainak emléknapján, 2024. február 25-én. A díjat olyan papoknak, szerzeteseknek ítélik oda minden évben, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz

Fotó: MTI/Mónus Márton

A díjátadó ünnepségen Latorcai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára méltatta a díjazottat. Laudációt, illetve római katolikus szentmisét Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott.

A Parma fidei – Hit pajzsa díjat 2002-ben alapította Horváth Béla volt kisgazda politikus és a 2008-ban elhunyt Gyurkovics Tibor író. Olyan papoknak, szerzeteseknek ítélik oda minden évben, akik a kommunista diktatúra alatt is hűségesek maradtak hitükhöz. Az elismeréssel járó díjat idén Miletics Katalin Janka éremművész, bencés obláta készítette.

Elolvasom a cikket