Trump: Egy harmadik világháború kezdődik, amelyben az Egyesült Államok veszít

Trump megjegyezte, hogy ő és Putyin sokszor beszélgettek és „jól kijöttek egymással”, amikor a jelenlegi jelölt még amerikai elnök volt.

„A minap Putyin bejelentette, hogy inkább Bident látná szívesebben elnökként, és én egyetértek vele” – mondta ugyanakkor Trump.

Február 14-én Putyin arra a kérdésre válaszolt, hogy „ki a jobb Oroszország számára – Biden vagy Trump”.

Az előbbit választotta, azzal magyarázva, hogy a demokrata „tapasztaltabb, kiszámíthatóbb ember, ő a régi formáció politikusa”.

„De minden olyan amerikai vezetővel együtt fogunk dolgozni, akiben az amerikai nép megbízik” – hangsúlyozta Putyin.

Trump szerint, ha a demokrata indul a második elnöki ciklusért, az egészségügy, a közoktatás és a társadalombiztosítás „összeomlik”, a feldolgozóipari munkahelyek megszűnnek, és az Egyesült Államoknak „energiaéhséggel” kell szembenéznie.

Trump arra is figyelmeztetett, hogy a palesztin Hamász fegyveresei „terrorizálják majd utcáinkat”. Azt is hangsúlyozta, hogy egy harmadik világháború kezdődik, amelyben az Egyesült Államok veszíteni fog, és „megsemmisüléssel” néz szembe – írta a The New York Times.

Az elnökségére vonatkozóan Trump optimistább előrejelzést adott: az ő irányítása alatt az ország „gazdagabb, biztonságosabb, erősebb, büszkébb és szebb lesz, mint valaha is volt” – ígérte a jelölt.

Az amerikai elnökválasztást novemberben tartják.

Elolvasom a cikket