Antiszemitizmussal vádolják a walesi énekesnőt

SM
2024. február 26. hétfő. 22:19

A brit zsidó szervezetek tiltakoznak, mert Charlotte Church népszerű színésznő, műsorvezető elénekelte a Folyótól a tengerig című dalt, amely arról szól, hogy a palesztinok szabadon éljenek a Jordán folyótól a tengerig.

A Charlotte Church walesi énekesnő egy Palesztina párti rendezvényen vett részt a Bedwas Workmen’s Hallban. A folyótól a tengerig egy politikai kifejezés, amely a Jordán folyó és Földközi-tenger közötti területre utal, amely korábban Palesztina volt. A palesztin progresszívek ezt a kifejezést arra használják, hogy újra egységes országuk legyen az egész területen.

Izrael szerint ez a kifejezés országuk megsemmisítéséről szól, ezért antiszemita. Ezért a brit zsidó közösségek azzal vádolják Charlotte Church énekesnőt, hogy sztárságát arra használta, hogy szélsőséges dalszövegeket énekeljen. A Folyótól a tengerig dalt antiszemitának tartják, mert Izrael állam megsemmisítésére szólít fel.

Andrew Percy zsidó képviselő „mélyen aggasztónak” minősítette az incidenst, hozzátéve, hogy mindazoknak, akik csatlakoztak Charlotte énekléséhez, szégyelljék magukat.

A folyótól a tengerig kifejezést az izraeli Likud párt politikusai is használják, például így: „A Jordán folyó és a Földközi-tenger között egyetlen állam lesz, ez Izrael.”

Elolvasom a cikket