Bibliai idézet olvasható az autóján, megbüntették

Jalil Mashali autójának hátsó ablakán ennyi olvasható: „Jézus ✝ Én vagyok az út, az igazság és az élet.” (Jn 14,6) Hozzáteszik: a németországi Essen városa még 2023 októberében szólította fel a taxisofőrt jogellenesnek mondott „vallási reklám” miatt a matrica eltávolítására és 1000 euróig terjedő bírsággal fenyegették. A hatóságok most 88,50 eurós bírságot és illetéket követelnek, de Mashali megtagadta a matrica eltávolítását és jogi úton megtámadta a döntést.

„Jézus a legjobb dolog, amit bárkinek ajánlhatok, mert megváltoztatta az életemet. Ezért van a matrica az autómon, hogy bárki láthassa, akit érdekel. Nem akarok bajt okozni, de nem tettem semmi rosszat. Hálás vagyok ezért az országért, ahol mindenki szabadon megoszthatja a hitét. Remélem, hogy ezt továbbra is megtehetem, ha fellebbezek az igazságtalan bírság ellen” – fogalmazott Jalil Mashali.

Az ADF International jogi tisztviselője az X-en tette közzé, hogy „Egy szabad társadalomban a kormánynak nem kellene elhallgattatnia a hit békés kifejezését. Jalil cselekedeteit védi a vallásszabadsághoz való alapvető emberi jog, amely magában foglalja a jogot, hogy valaki mélyen vallott meggyőződését megossza másokkal. Az államnak tartózkodnia kell attól, hogy igazságtalanul beavatkozzon ebbe a szabadságba”.

A portál emlékeztetett arra, hogy Németország pufferzónákat tervez kialakítani az abortuszklinikák körül, azaz tiltaná, hogy „keresztény életvédők a halálgyárak környékén imádkozzanak és segítséget ajánljanak azoknak az édesanyáknak, akik valamiért gyermekük megölését kérnék”.

A jogszabály hamarosan jogerőre emelkedhet.

Elolvasom a cikket