Gérard Depardieu-ről újabb zaklatási vádak láttak napvilágot

A díszlettervező nő elmondásai alapján az esete a Les Volets Verts című film forgatásán történt.

A francia színésszel szemben jelenleg is nemi erőszak miatt folyik nyomozás. A francia sajtó arról számolt be, hogy ez már a második vád, amit a 75 éves színész ellen nyújtanak be. Carine Durrieu Diebolt, a panaszos ügyvédje, akit csak Amélieként (53) neveztek meg, vasárnap az Agence France-Presse-nek elmondta, jogi panaszt nyújtott be az ügyészséghez.

Amélie a Mediapart internetes újságnak elmondta, hogy Depardieu 2021. szeptember 10-én számos sértő megjegyzést tett rá. Miközben egy folyosón ült, a színész „brutálisan megragadta” és erőszakosan viselkedett vele.

Hozzátette, a színész testőre a forgatáson megszakította az állítólagos eseményt, amelyet úgy jellemez, mintha egy „farkascsapdába” került volna. Durrieu Diebolt a BFM TV-nek azt mondta: „Akkor nem emelt vádat, mert nem akarta tönkretenni kollégái munkáját és a film bemutatását, és a forgatócsoport kedvessége lehetővé tette számára, hogy azt gondolja, rendben lesz minden, de a trauma megmaradt.” Állítása szerint ez a trauma tavaly októberben újra előjött, amikor Depardieu nyílt levelet tett közzé, amelyben azt írta: „Soha, de soha nem bántalmaztam nőt.”

A Mediapart szerint egy másik nő, Sarah (33), rendezőasszisztens állítása szerint ugyanazon a forgatáson szenvedett atrocitást. Azzal vádolja Depardieu-t, hogy megérintette a „melleit és a fenekét”.

Elolvasom a cikket