Készenléti terv a király halála esetére

A hír még Károly kisebbik, a családtól elhidegült fiát, Harryt is hazacsalogatta egy rövid látogatás erejéig, nemrégiben pedig már olyan szóbeszéd ütötte fel a fejét, hogy a sussexi herceg hajlandó lenne visszatérni a királyi feladatok ellátáshoz, amennyiben az apja megkérné őt erre. Mindezt annak ellenére tenné, hogy feleségével, Meghan Markle-lel 2020-ban elhagyták az Egyesült Királyságot, és ezzel együtt megszűntek a királyi család aktív tagjai lenni.

A pletykát azóta több bennfentes is cáfolta, nemrégiben pedig a Vanity Fair magazin egyik munkatársa, Katie Nicholl – egy forrásra hivatkozva – nyilatkozott a szóbeszéddel kapcsolatban:

Nagyon, nagyon valószínűtlen az az ötlet, hogy Harry visszatérjen az Egyesült Királyságba, hogy a király nevében feladatokat hajtson végre.

Gondosan feltérképezett készenléti terv van érvényben arra az esetre, ha a király nem tudna nyilvános kötelezettségeket végrehajtani az elkövetkező hónapokban, és ezek egyike sem érinti Harry herceget.

A pletykákkal kapcsolatban korábban a palotához közelálló források azt nyilatkozták, Vilmos herceg semmiképp sem menne bele abba, hogy az öccse visszatérjen közéjük: szükség esetén ő maga lesz az, aki több feladatot vállal, mivel szerinte sem Harryben, sem Meghanben nem lehet megbízni.

Ha valaki több feladatot vállal majd el, az Vilmos lesz, és mindez egyelőre nem is szerepel napirenden. Jelenleg az apja egészségére, a családjára és arra fókuszál, ami a monarchia számára a legjobb. Nulla százalék az esélye annak hogy Harry bármilyen minőségben visszatérjen

– árulta el a forrás a Mirrornak.

Elolvasom a cikket