Kiderült, hol kezdett új életet az ismert úszónő

Az információkat Keviczki István, az Európa-bajnoki ezüstérmes ügyvédje erősítette meg:

„Liliána Mexikóban él és dolgozik, ez nem titok.”

Liliána közösségi oldalán az elmúlt hetekben több fotót és videót is posztolt a Közép-Amerikai országból. Hogy pontosan mivel foglalkozik, azt nem lehet tudni, Instagram-oldalán jógaoktatóként és szabadúszó modellként utal magára.

Dr. Makai Gábor klinikai szakpszichológus szerint a környezetváltozás rövidtávon segítség, de a traumákon csak a feldolgozásuk révén lehet felülkerekedni:

„Minden olyan abnormális helyzet, ami sebeket ejt rajtunk, nyomot hagy bennünk, azt traumának hívjuk. Ezek elől nem lehet elmenekülni, ha a traumatikus esemény feldolgozása nem történik meg, előbb vagy utóbb újra felüti a fejét. Az is igaz ugyanakkor, hogy sok esetben a költözés, életmódváltás valóban tud segíteni. Érthető, ha valaki szeretne tiszta lappal új életet kezdeni és kiszakadni a hétköznapokból, amelyek adott esetben emlékeztetik a traumákra. A fizikai távolság hozhat valamifajta megnyugvást, feszültségcsökkenést, de ha a trauma nem kerül feldolgozásra – amihez mindenképpen érdemes segítséget kérni –, mindegy, hogy földrajzilag hol vagyunk.”

Objektum doboz

Elolvasom a cikket