120 év után oldódott meg a világ egyik legnagyobb rejtélye

Néhány nappal később néhány utas holttestét mosta partra a víz, viszont 120 éven keresztül nem kaptak rá választ, hogy mi történhetett a hajóval és annak legénységével. Ugyanis sem hajóroncsot, sem egyetlen túlélőt nem találtak a hatóságok. Most véletlenül rábukkantak az SS Nemesis maradványaira, és ezekből az is megállapítható, hogy hogyan pusztult el a hajó az összes utasával együtt.

Objektum doboz

Az ausztrál média a hajóroncsok „Szent Gráljaként” hivatkoznak a most előkerült felfedezésre, ugyanis senki nem tudta 120 éven keresztül kideríteni, hogy hogyan tűnik el egy szénhajó nyomtalanul és túlélők nélkül. A DailyStar számolt be róla, hogy egy konténerek megtalálására szakosodott cég teljesen véletlenül bukkant rá a vízben az SS Nemesisre, 160 méter mélyen, a parttól 26 kilométerre még 2022-ben. Most pedig a vizsgálatok bizonyították, hogy valóban a „Szent Grált” találták meg.

A lap beszámolója szerint magyarázatot kaptunk arra is, hogy a 73 méter hosszú, gigantikus hajót hogyan nyelte el a víz az egyik pillanatról a másikra. Egy szakértő szerint ugyanis a hajó sérülései alapján a vihar során a túlterhelt motor leállt, a hajó pedig léket kaphatott. Így esélye sem volt a legénység tagjainak a túlélésre.

A hatóságok most próbálják felkutatni az elhunyt legénység rokonait, akik évtizedek óta nem tudhatták meg az igazságot, és jelöletlen sírhoz kellett virágot hordaniuk a szeretteik miatt.

Elolvasom a cikket