30 év bújkálás után kapták el a Vörös Hadsereg Frakció egyik tagját

A rendőrség két hete egy tévés bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák felderítéséhez, a hírhedt terrorszervezet tagja, Daniela Klette ezután került rendőrkézre.

Elfogták kedden Németországban a Vörös Hadsereg Frakció (RAF) egykori hírhedt terrorcsoport egy évtizedek óta szökésben lévő tagját, a 65 éves Daniela Klettét – közölték a német hatóságok.

A Baader-Meinhof csoportként is ismert terrorszervezet még bujkáló tagja azután került rendőrkézre, hogy az ügyészség és a rendőrség két hete egy televíziós bűnügyi műsorban a lakosság segítségét kérte a még szökésben lévő terroristák – Klettén kívül az 55 éves Burkhard Garweg és a 69 éves Ernst-Volker Staub – elfogásához.

A NÉMET HATÓSÁGOK TÖBB MINT 30 EMBER MEGGYILKOLÁSÁÉRT ÉS LEGKEVESEBB 200 EMBER MEGSEBESÍTÉSÉÉRT TESZIK FELELŐSSÉ A VÖRÖS HADSEREG FRAKCIÓT.

Az ügyészség szerint a harmadik generációhoz tartozó Daniela Klette és társainak bűncselekményeit már nem a politika motiválta, hanem a haszonszerzés.

Elolvasom a cikket