A gasztroenterológus szerint ezek az élelmiszerek vezethetnek zsírmájhoz

Zsírmájhoz a magas kalóriatartalmú, telített zsírokban és finomított szénhidrátokban gazdag ételek fogyasztása is vezethet. Ilyenek a zsíros húsok, a magas zsírtartalmú tejtermékek, a pékáruk és az édességek.

Ha már vannak problémák a májjal, ajánlott csökkenteni a paradicsom, a sajt, a tojás, a vaj, a lazac és a tokhal kaviár fogyasztását. Továbbá teljesen ki kell zárni a sült ételeket, a zsíros húsokat és halakat, a savanyított zöldségeket, a csípős fűszereket, a hüvelyeseket, a hagymát, a fűszereket, a pékárukat, a csokoládét, a kakaót, a dióféléket, a fagylaltot, a paradicsomlevet és természetesen az alkoholt.

A májműködés fenntartása érdekében zöldségeket, gyümölcsöket, alacsony zsírtartalmú tejtermékeket, sovány halat, sovány húst, gabonaféléket kell fogyasztani.

Elolvasom a cikket