Ellenzéki hisztitüntetés és pedofília

Hálás vagyok Ungár Péternek, az LMP társelnökének, hogy kimondta helyettem: az ellenzék tüntetése egy hisztéria volt, semmi más. Nem szólt másról, mint hogy utcára csődítse azokat, akik alapvetően nem rokonszenveznek az Orbán-kormánnyal, de súlyos mondanivaló-deficitben szenvedtek. Ungár aláhúzta: A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel. Tegyük hozzá, mert ezen esetben a főszereplők nevetségessé válnak. A tüntetés hallgatósága ugyanis lábával szavazott, és a végére úgy elpárologtak, hogy az meglehetősen kínos volt a szervező DK, MSZP Párbeszéd és a Momentum számára.

Ungár Péter szavainak hitelességét növeli, hogy pártja volt az egyetlen, amely nem vett részt a baloldali tüntetésen, amelynek mindkét témája – hogy úgy mondjam –necces volt. A közvetlen elnökválasztás követelése éppen úgy, mint az Orbán-kormány pedofíliával való vádolása.

A közvetlen elnökválasztás eleve több sebből vérzik. Részint azért, mert ennek módjáról még a rendszerváltozást megelőzően az Ellenzéki Kerekasztal döntött, részint pedig azért, mert amikor a baloldal volt kormányon, eszébe nem jutott közvetlen elnökválasztásért hangoskodni. Hogyisne! Még a végén a magyarok jobboldali államfőt választanak a baloldali parlament nyakára, aztán jól nézünk ki.

Az már a baloldali bénaság diszkrét bája, hogy amikor az akkor még MSZP-s Szili Katalint szerették volna köztársasági elnöknek választani, akkor képtelenek voltak elérni, hogy a koalíciós partnerük, az SZDSZ támogassa tervüket. Így a Fidesz számára sokkal kedvesebb Sólyom László lett a befutó.

A pedofíliával való vádaskodási szándék szintén csak nevetséges próbálkozás. Itt is kilóg a lóláb. Ellenzéki oldalról itt is ócska politikai pecsenyesütögetésről van szó, nem a probléma gyökeres kiirtásának szándékáról. A baloldal ugyanis soha nem támogatta a pedofíliával kapcsolatos jogszabályok tető alá hozását. Amikor 2021-ben az első gyermekvédelmi törvénycsomagot elfogadták, annak egyetlen pontját sem szavazták meg. Még azt sem, hogy súlyosbítsák a pedofil elkövetők büntetési tételeit vagy bárki számára elérhető pedofil-nyilvántartást hozzanak létre. Ezért Kocsis Máté „minimum arcátlanságnak” nevezte, hogy bármelyikük képes részt venni a gyermekvédelmi tüntetésen. Ehhez képest Dobrev Klára a DK EP-képviselőjének képmutatása nem ismert határokat, amikor a „gyermeki szemek csillogásáról” kezdett el beszélni. A képviselő szerint „minden normális felnőtt érzi a felelősséget, amikor belenéz ezekbe a szemekbe”. Mellettük vannak a „szörnyek, akik pontosan ismerik a gyermeki lélek bizalmi, csodáló tulajdonságát”. Ezek a „szörnyek” azok, akik meghozták az első gyermekvédelmi törvényt, s akik most Alkotmányt és törvények sorát módosítják, nehogy valaki sandán gondolkodjon a gyerekeink szexuális életéről.

Az se számít, hogy Orbán Viktor bejelentette, hogy pedofília ügyben nincs bocsánat, és hogy a jövőben ne legyen módja felmentést adni pedofil cselekmények miatt senkinek. Se köztársasági elnöknek, se a bíróságoknak.

Ezért öröm olvasni Ungár Péter álláspontját, akik nem közösködik a baloldal ezen bornírt gondolatával. Az LMP ezzel azt akarta jelezni, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének „ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli puffogtatása”.

Ungár hangsúlyozta: a Karácsony Gergelyt támogató koalíció olyan javaslatot nyújtott be néhány napja, amelynek elfogadása esetén a Fővárosi Közgyűlés felszólítaná az Országgyűlést, hogy módosítsa az Alaptörvényt a közvetlen elnökválasztás érdekében. Tehát megerősítené az állampolgárok választójogát. „Ezzel az egésszel csak a kisebbik probléma az, hogy a következetesség nehezen olvasható ki belőle, hiszen néhány hete még azt kellett hallgatni a járatritkítással kapcsolatban, hogy a választók levágásra ítélt pulykák.”

Magyarán a baloldal esetében mindig az az igaz, ami az aktuális érdekeit szolgálja. Karácsonynak, Dobrevnek, Kunhalminak, Szabó Tímeának semmi nem számít, csak a hatalom megszerzése.

Az élet megmutatta, hogy még a gyerekeink egészséges szexuális fejlődése árán is.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket