Megmenthető lett volna a három gyermekes édesanya

Egy nő agydaganatban vesztette életét, miután a Royal Preston Kórház orvosai nem követték megfelelően a vizsgálat eredményeit. A daganat operálható lett volna.

Az orvosok közölték May Ashford-dal, hogy a tumor nem növekszik tovább. Az MRI-vizsgálatok azonban kimutatták, hogy az agyát a daganat az egyik oldalra nyomja. A háromgyermekes anyuka 2015-ben elhunyt, pedig az életét meg lehetett volna menteni, ha időben megoperálják. A történtek után a nő férje panaszt nyújtott be a Parlamenti és Egészségügyi Szolgálat Ombudsmanjához, mivel az állami szerv vizsgálata megállapította, hogy May Ashfordnak túl későn ajánlották fel a műtétet.

Szeretnénk hallani Blackpool lakóinak tapasztalatait. Blackpool egy olyan terület, amely számos kihívással néz szembe, mivel az ország egyik leghátrányosabb területe – mondta Rob Behrens.

A hétfőn és kedden (február 26-án és 27-én) Blackpoolba érkező ombudsman kivizsgálta a gyógyszertárakkal, kórházakkal, fogorvosi rendelőkkel, háziorvosi rendelőkkel és egészségügyi központokkal kapcsolatos panaszokat.

Elolvasom a cikket