Szalai Zoltán: A műveltség a kultúraátadás feltétele

MH/MTI
2024. február 27. kedd. 11:11
Frissítve: 2024. február 27. 11:19

A műveltség a kultúraátadás és a kreativitás egyik legfontosabb feltétele. Műveltség nélkül nem adódik tovább az, amit fontosnak és értékesnek tartunk az előttünk álló generációk tapasztalataiból – mondta a Mathias Corvinus Collegium (MCC) főigazgatója az MCC keddi, budapesti rendezvényén.

Szalai Zoltán a Budapest Summit on Education címmel rendezett kétnapos nemzetközi oktatási konferencia megnyitóján úgy fogalmazott, a tehetség sem ér önmagában sokat, ha nem társul hozzá tájékozottság és nyitottság.

Elmondta, a Budapest Summit rendezvény résztvevői évről évre a „jelenünket és jövőnket meghatározó kérdéseket” vitatják meg magyar és nemzetközi szakértőkkel. Ezúttal az oktatási kérdésekről tanácskoznak, mivel az elmúlt két évben „technológiai és kulturális értelemben is annyi minden történt, mint máskor egy évtized alatt.”

„Megjelent a tantermekben a mesterséges intelligencia, ami relativizálni kezdte a tudásról alkotott fogalmainkat. A közösségi média tudat- és figyelemformáló hatása pedig már nemcsak buborékokat, hanem alternatív valóságokat is létrehozott” – magyarázta.

Elolvasom a cikket