A DK a pedofílsimogatót mentegeti

Nemere István azt mondja: „Ne feledjük a múltat, akkor nem érhet minket meglepetés a jelenben sem.” Csodálatosan igaz. Tudjuk, hogy a komcsik mindig ezen ügyködtek, erről szól az indulójuk, az Internacionálé. És mégis. Császár Attilát, az M1 sokat próbált riporterét Rónai Sándor DK-s EP-képviselőnek mégis sikerült meglepnie, amikor arról faggatta, hogy szokott-e a gyerekek nadrágjában turkálni. Isteni szerencse, hogy a Magyar Nemzet kamerája rögzítette az esetet.

Ha ez fordítva történt volna, s egy jobboldali politikus kérdezett volna ilyet baloldali újságírótól, például Gulyás Gergely a Kormányinfón, akkor már régen itt lennének az ENSZ-csapatok, hogy megfékezzék a polgárháborús helyzetet.

De tudjuk jól, a baloldalon most is ez a módi. Nem számít, hogy a köztársasági elnök elismerte, hogy tévedett, hogy bocsánatot kér a kegyelemért. Az se számít továbbá, hogy Orbán Viktor azóta bejelentette, hogy pedofíliaügyben nincs bocsánat. Éppen ezért fogadta el Novák Katalin lemondását, s kezdeményezte az alkotmánymódosítást és további mintegy húsz törvény módosítását, hogy a jövőben senkinek ne legyen módja felmentést adni pedofil cselekmények miatt senkinek. Se köztársasági elnöknek, se a bíróságoknak.

A baloldal azonban nem vesz tudomást arról, hogy egy rossz döntésnek komoly következményei vannak a jobboldalon. Egyenesen úgy tesz, mintha semmi nem történt volna. Mintha a kormány, amely eddig is törvényt hozott a gyermekek védelmében és távol tartotta az iskoláktól, az óvodáktól az LMBTQ-érzékenyítő brigádokat, amit a balosok folyamatosan támogattak ezerrel, méghozzá Brüsszellel karöltve.

A legszörnyűbb az egészben, hogy úgy tesznek, mintha amikor a helyzetben a baloldal lett volna kormányon, akkor ilyesmi nem fordulhatott volna elő. Miközben folyamatosan arra törekedtek, hogy a speciális szexuális igényű aktivisták a gyerekek közelébe férkőzhessenek.

A kétszínűségük nem ismer határokat. Tisztában vannak vele, hogy a magyar társadalom nagyon érzékeny a gyermekvédelemre, a gyerekek kiszolgáltatottságának elkerülésére, ezért a köztársasági elnök felmentő döntése megbillentette azt az egyensúlyt, ami a kormány mögött négy ciklus óta megalapozta az elsöprő többség támogatását. Orbán Viktor ezért fogadta el Novák Katalin lemondását, s ezért választott az Országgyűlés új köztársasági elnököt. S ezért kezdődik rohamtempóban a jogszabályok szigorítása, az Alaptörvény módosítása, hogy ilyen szörnyűség többet ne fordulhasson elő.

Ehhez képest a gyurcsányisták úgy tesznek, mintha a jobboldal pedofiljegyeket viselne magán, hogy hergeljék a magyarokat a kormány ellen. Noha tudják, hogy egy szó sem igaz az egészből, pusztán ócska politikai pecsenyesütögetésről van szól.

Ezért is mérhetetlenül gusztustalan Rónai Sándor kiszólása. Nem mintha egy percig is alapja lett volna annak, amit mond, hanem azért, mert a baloldal soha nem támogatta a pedofíliával kapcsolatos jogszabályok tető alá hozását. Amikor 2021-ben az első gyermekvédelmi törvénycsomagot elfogadták, annak egyetlen pontját sem támogatta a baloldal. Még azt sem, hogy súlyosbítsák a pedofil elkövetők bűntetési tételeit, vagy bárki számára elérhető pedofil-nyilvántartást hozzanak létre. Ezért Kocsis Máté „minimum arcátlanságnak” nevezte, hogy bármelyikük képes részt venni a gyermekvédelmi tüntetésen. A bicskei igazgató ügye egyenesen felkavaró, vérlázító. Rettenetesen szomorú, hogy 1990 óta a helyén lehetett egy ilyen ember, akit még Demszky Gáborék időszakában neveztek ki. Demszky húsz évig volt hivatalban.

De a kétszínűség leglátványosabb példája, hogy nyíltan megfenyegette az ATV-t Gyurcsány Ferenc pártjának egyik politikusa a pedofíliát relativizáló Somos András műsorvezető távozása miatt. Ettvel Zoltán, a DK önkormányzati képviselője a közösségi oldalán azt követelte a televíziótól, hogy ne engedje el Somost. „Vitatható jogászi véleményként azt állítottam egy kérdésben, hogy ami történt, nem pedofil bűncselekmény” – mondta Somos.

A DK-nak mindez nem számít. Amikor az érdekeik úgy kívánják, kiállnak minden mellett, ami nekik politikailag látszólag hasznos, de a társadalomra nagyon is káros.

Nemere gondolata tehát esetünkben is helyénvaló: „Ne feledjük a múltat, akkor nem érhet minket meglepetés a jelenben sem.”

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket