A vegán ételek agyvérzést okozhatnak

A londoni Queen Mary Egyetem Action on Salt nevű kutatószervezetének szakértői felfedezték, hogy a vegán sajt több sót tartalmazhat, mint a chips, amely agyvérzést okozhat – számol be a Zakon.kz-re hivatkozva a Sports.kz.

A Daily Mail szerint a vegán termékeket a fogyasztók néha egészségesebbnek tartják. A valóságban ez a felfogás téves lehet.

Kiderült, hogy a vegán sajt az egyik legsósabb a piacon – átlagosan 2,5 gramm só jut 100 gramm termékre. Ez a mennyiség majdnem a fele a felnőttek számára ajánlott napi sófogyasztásnak (a felnőtteknek legfeljebb 6 gramm só fogyasztása javasolt naponta).

A kutatók kiszámolták, hogy egy 30 grammos adag vegán Cheddar sajt több sót tartalmazhat, mint egy egyenértékű adag chips. Megjegyezték, hogy a túl sok só fogyasztása magas vérnyomáshoz vezethet, ami viszont növeli a szívroham és az agyvérzés kockázatát.

Elolvasom a cikket

hirlistazo.hu
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.