Ártatlanul meghurcolva

Gdansk városában brutális késelés történt, amely után a rendőrség őrizetbe vett egy magyar férfit is.

Az egész ország megrökönyödött azon a brutális vérengzésen, amely egy gdanski szórakozóhelyen történt vasárnap hajnalban: egy fiatal férfi hat másik ember megkéselt. A szurkálás a volt hajógyár területén kialakított bulihelyen, az Elektrykówban történt, és egy banális helyzet, egy egyszerű cigarettakérés okán – tájékoztat a Ripost.

Rettenetesen nézett ki a helyszín, nagyon sokan megsérültek. Volt olyan is, akit ott, helyben láttak el, más magától ment be az ügyeletre, de volt, akit a mentő vitt el – idézte korábban a Bors az egyik ott bulizó fiatalt. A késelésben többen könnyebben sérültek, ők rögtön hazamehettek, azonban hat fiatalt kórházba kellett szállítani. Közülük egy ember könnyebben, hárman súlyosabban, egyikük pedig életveszélyesen megsérült.

A lengyel ügyészség mostanra döntött: a harmincéves férfit tartóztatták le, aki így kezdetben harminc napra rácsok mögé került. A férfi azonban mindent tagad:

A gyanúsított vallomást tett, ártatlannak tartja magát. Azt állította, hogy a tette jogos önvédelem volt – mondta Grażyna Wawryniuk, kerületi ügyész.

A korábban a lengyel férfivel együtt bevitt magyar srác sorsa viszont szerencsés fordulatot vett: végül nem emeltek vádat, és végül csupán tanúként hallgatták ki, így szabadon távozhatott.

Elolvasom a cikket