Megszületett a döntés a Forma–1-es csapatfőnök ügyében

Legkésőbb szerdára várta a Forma–1 világa a Red Bull bejelentését arról, mire jutott a Christian Horner F1-es csapatfőnök ellen lefolytatott belső vizsgálat nyomán – a bejelentés meg is érkezett.

Mint ismert, a britet egy közeli beosztottja vádolta meg azzal, hogy nem megfelelő módon viselkedett vele szemben. Egyes források szerint szexuális zaklatással kapcsolatosak voltak a vádak, ám azokról hivatalos információt nem adott a Red Bull. Megerősítette viszont a brit sajtó által nem sokkal előtte megszellőztetett hírt, miszerint a független bíró ejtette a brit elleni vádakat.

„A független vizsgálat, amit a Horner úr elleni vádak kapcsán folytattak le, lezárult, és a Red Bull megerősíti, hogy a panaszt elutasították. A panaszt tevőt megilleti a fellebbezés joga” – közölte a bikás márka.

A Horner ellen zajló vizsgálat tényét február 5-én erősítette meg a Red Bull. Az elmúlt hetekben a független bíró számos csapattagot, közvetve és közvetetten érintett személyeket hallgatott meg. Horner egy bő nyolcórás meghallgatáson vett részt korábban. Az ügyről a hírek szerint egy 150 oldalas részletes jelentés készült, mely 60 óra beszélgetést is tartalmaz.

Erről és a Hornert ért konkrét vádakról a Red Bull – a téma bizalmas jellegére hivatkozva – nem osztott meg részleteket. „A vizsgálati jelentés bizalmas és magánjellegű információkat tartalmaz a felek és a harmadik felek részéről, akik közreműködtek a vizsgálatban. Emiatt, a rájuk való tekintettel, nem fogunk többet elárulni” – emelték ki.

A Red Bull azt is hangsúlyozta, hogy:

„A Red Bull meg van győződve arról, hogy igazságos, mélyreható és pártatlan volt a vizsgálat.”

Hozzátették:. „A Red Bull továbbra is tartja magát a legmagasabb szintű munkahelyi normákhoz.”

Christian Horner szerdán magánrepülővel utazott Angliából Bahreinbe, az idénynyitó nagydíj helyszínére. Habár a Red Bull GmbH által kiadott közlemény nem tesz említést arról, hogy Horner a pozíciójában is marad, több forrás is megerősítette, nem kétséges, hogy ezek után ő marad a csapatfőnök.

Horner a Red Bull 2005-ös megalakulása óta irányítja az F1-es csapatot, amely az évek során hét egyéni és hat konstruktőri címet szerzett. A hétvégén rajtoló idénynek is címvédőként vágnak neki Max Verstappennel. A mostani a Red Bull és Horner 20. szezonja az F1-ben.

Elolvasom a cikket