Tucker Carlson információk kiszivárogtatásával vádolta az amerikai hatóságokat

A Semafor kiadvány korábban közölte, hogy Carlson egy oroszországi útja során találkozott Snowdennel és Tara Reiddel, aki zaklatással vádolta meg Joe Biden jelenlegi amerikai elnököt, akivel korábban együtt dolgozott

Carlson szerint, aki Lex Friedman YouTube-bloggernek adott interjút, Snowden nem akarta, hogy moszkvai találkozójuk nyilvánosságra kerüljön. Az újságíró senkinek sem beszélt a volt hírszerzővel folytatott beszélgetésről.

„Snowden azt mondta, hogy jobban szeretném, ha senki sem tudná, hogy találkoztunk. Az egyetlen ok, amiért ezt elmondom, hogy a Semafor közölte az amerikai hírszerző ügynökségektől kapott információkat, azokat az én érdekeim ellenében, az én eszközeimet felhasználva szivárogtattak ki egy állítólag szabad országban” – tette hozzá Carlson.

Az újságíró azt is elárulta, hogy néhány évvel ezelőtt, a KNDK-ban tett látogatása során problémái támadtak a telefonjával.

„Beszéltem valakivel az (amerikai) nemzetbiztonsági tanácsnál, aki tudta, hogy a telefont a dél-koreai kormány figyeli” – hangsúlyozta Carlson. Szerinte Szöul azt feltételezte, hogy az újságíró Donald Trumppal, az akkori amerikai elnökkel kommunikált.

Korábban Carlson a Blaze című kiadványnak adott interjújában azt mondta, hogy meg volt győződve: a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel készített interjú előtt az amerikai titkosszolgálatok követték őt.

Carlson februárban utazott Moszkvába, hogy interjút készítsen Vlagyimir Putyin orosz vezetővel. Az interjú február 9-én este jelent meg. A kétórás beszélgetés jelentős részét az ukrajnai konfliktus, valamint Oroszországnak az Egyesült Államokkal, a NATO-val és a Nyugattal való kapcsolata teszi ki. Az interjú több mint 200 millió megtekintést ért el az X közösségi hálózaton.

Elolvasom a cikket