Hátborzongató kopogást hallottak

Tavaly az egész világ figyelemmel követte a Titan tengeralattjáró utáni keresést. Az OceanGate nevű cég víz alatti járműje éppen utasokkal a fedélzetén ereszkedett le a Titanic roncsaihoz, mikor elvesztette a kapcsolatot anyahajójával. A kutatás második napján a jelentések szerint 30 perces időközönként kopogó hangok hallatszottak a mélyben – számolt be a New York Post.

Egy hamarosan megjelenő dokumentumfilmjében először hozták nyilvánosságra a felvételt, amely úgy hangzik, mintha egy ember kopogtatna.

A hang felébresztette a reményt, hogy valaki életben van, és megpróbál üzenetet küldeni. Később azonban megállapították, hogy a zaj nem jöhetett az utasoktól, mivel ők két órával az indulás után meghaltak, mikor összeroppant a szerkezet.

A dokumentumfilm bemutatja, miként reagáltak a mentést végzők, mikor meghallották a hangot. Mint megjegyezték: a hang ritmikus volt, emberi.

Miután nyilvánosságra hozta az amerikai média a kopogás hírét, sokan abban reménykedtek, hogy a Titan tengeralattjáró fedélzetén tartózkodó öt utas valamelyike próbál jelezni a keresőcsapatnak, hogy hol vannak. A tisztviselők azonban már ekkor felvetették, hogy a hangokat az óceán vagy a környéken tartózkodó más hajók is okozhatták.

Néhány nappal később a kutatócsoport vezető búvárhajója elérte az óceán fenekét, és a Titanic hajóroncsának orrától mintegy 500 méterre megtalálta a Titan roncsait.

A különös kopogást itt hallgathatja meg.

Elolvasom a cikket