Miért választják egyre többen a reformer pilatest?

Kaufmann Angéla
2024. február 29. csütörtök. 5:57

A Reformer Pilates

Joseph Pilates által a 20. század elején kifejlesztett Pilates egy olyan edzésforma, amely az izmok erősítésére összpontosít, miközben javítja a testtartást és a hajlékonyságot. A hagyományos pilates gyakorlatokat matracon hajtják végre, a testsúlyt alkalmazva. A Reformer Pilates viszont speciális, reformerként ismert felszerelést tartalmaz – egy ágyszerű keretet csúszó kocsival, rugókat, hevedereket és csigákat. Ez a készülék növeli az ellenállást és a támogatást, intenzívebbé teszi az edzést, és pontosabban megcéloz bizonyos izomcsoportokat.

A Reformer Pilates előnyei

Segíti a hajlékonyságot: A hajlékonyság kulcsfontosságú az ízületi mobilitás fenntartásához és a sérülések megelőzéséhez. A Reformer Pilates egy sor olyan mozgást tartalmaz, amelyek meghosszabbítják és nyújtják az izmokat, elősegítve a nagyobb hajlékonyságot és a mozgástartományt. A csúszó kocsi és az állítható rugók lehetővé teszik a fokozatos előrehaladást, így bármilyen edzettségi szintű egyén számára alkalmas.

Erősít és alakot formál: Azáltal, hogy meghatározott izomcsoportokat céloz meg gyakorlatokkal, a Reformer Pilates segít a test hatékony formázásában és tónusában. Akár karjait, lábait, akár fenekét szeretné feszesíteni, a reformeren elérhető gyakorlatok széles választéka segíthet elérni a kívánt izomzatot.

Javítja a testtartást: A modern életmód gyakran hosszan tartó üléssel vagy ülő tevékenységgel jár, ami rossz testtartáshoz és mozgásszervi egyensúlyhiányhoz vezet. A Reformer Pilates a gerincoszlop beállítására és a megfelelő testmechanikára helyezi a hangsúlyt, segít a testtartási problémák kijavításában és a kapcsolódó kellemetlenségek enyhítésében.

Sérülések rehabilitációja és megelőzése: A low-impact természetének és testreszabható ellenállási szintjének köszönhetően a Reformer Pilates ideális választás a sérülésekből felépülő vagy krónikus betegségek, például a hátfájás kezelésére. Az irányított mozgások és az összpontosítás elősegíti a biztonságos rehabilitációt, miközben csökkenti a további sérülések kockázatát.

Elme és test kapcsolata: A hagyományos pilateshez hasonlóan a Reformer Pilates is a tudatosságot és a koncentrációt hangsúlyozza minden mozgás során. Az elme és a test közötti mélyebb kapcsolat elősegítésével a gyakorlatokat végzők javíthatják a testtudatot, csökkenthetik a stresszt és javíthatják az általános mentális jólétet.

Összefoglalva, a Reformer Pilates holisztikus megközelítést kínál a fitneszhez, amely magába foglalja az erőt, a rugalmasságot, az egyensúlyt és a tudatosságot. Akár izomzata tonizálására, akár testtartása javítására, akár sérülés utáni felépülésre vágyik, a Reformer Pilates segíthet elérni fitneszcéljait, miközben ápolja általános jólétét.

Elolvasom a cikket