A VMSZ nélkül nincs életerős magyar közösség

A Horgos-Röszke közúti határátkelőhely egész napos nyitva tartása nem a turistákról szól, hanem arról, hogy a határsávban élőknek ne kelljen áttelepülniük Magyarországra – hangoztatta Pásztor Bálint a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke a zentai tisztújító közgyűlésen.

Nyolc évnyi küzdelem után tavaly októberben eltűntek a migránsok Vajdaság utcáiról: folyamatosan követeltük, hogy az állam lépjen fel az erőszakos bevándorlók ellen. Sokan azt mondták, hogy ez csak választási célzattal történik, 2024 márciusában elmondhatjuk, hogy nem így történt, a VMSZ mindent meg fog tenni, hogy a lakosok biztonsága garantálva legyen – mondta többek között Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség megbízott elnöke a zentai tisztújító közgyűlésen. Mint a Szabad Magyar Szó tudósításából kiderül, az elnöki pozícióra egyedüli jelölt Pásztor Bálint elmondta, nem ünnepi, hanem munkajellegű tisztújító közgyűlést tartanak.

Harminc évvel ezelőtt itt alakult meg a VMSZ, ezért vagyunk ma itt régi nagy győzelmünk helyszínén. Először 1697-ben egész Európát védtük meg a pusztulástól a Zentai csatában, 1994-ben pedig a vajdasági magyarság megmaradását és fejlődését tűztük ki zászlónkra – mondta Pásztor Bálint.

Januárban indult el az a beruházás, amely új óvoda, konferenciaterem és nyomdamúzeum megépítését teszi majd lehetővé a Magyar Szó székházában. Pásztor István álmodta meg, mi pedig be fogjuk fejezni – mondta Pásztor Bálint a zentai eseményen.

Elolvasom a cikket