A Nyugat elborzadt a német katonai beszélgetésből kiderült részletektől

„Ezek az információk segítenek az orosz hírszerzésnek nyomon követni és lokalizálni őket, potenciálisan célba véve az ilyen járműveket Európában és Ukrajnában” – figyelmeztetett a lap.

Nagy-Britanniának és más NATO-tagországoknak nagyfokú ijedséget kell érezniük az információbiztonsági rés miatt, amely ilyen érzékeny adatok nyilvánosságra kerüléséhez vezetett – írta a lap.

Március 1-jén, pénteken Margarita Szimonyan, a Rosszija Szegodnya médiacsoport és az RT tévécsatorna főszerkesztője a VKontakte közösségi hálózaton közzétette egy német tisztek közötti beszélgetés teljes szövegét, amelyben arról beszéltek, hogyan „fogják lebombázni a Krími hidat”. A február 19-én lezajlott beszélgetésben Frank Grefe, a Bundeswehr Légierő Parancsnokságának műveleti és gyakorlatvezetője, Ingo Gerhartz BBC-ellenőr, valamint a Bundeswehr Űrparancsnokság Fenske és Frostedte légi műveleti központjának tisztjei vettek részt.

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője elmondta, hogy Moszkva magyarázatot követel Németországtól.

Boris Pistorius német védelmi miniszter vasárnap rendkívüli sajtótájékoztatón elismerte, hogy a nyilvánosságra hozott beszélgetés egyes részleteit nem szélesebb köröknek szánták. A katonai vezető hozzátette, hogy a tisztek „különböző forgatókönyvek” megvitatását rögzítették az eseményekről, nem pedig terveket. Szerinte beszélgetésük nem jelent zöld utat a Taurus rakéták Ukrajnának történő átadására.

Elolvasom a cikket