Gyurcsány és Donáth kánonban hazudik

Donáth Anna és Gyurcsány egymás kezét fogva bizonyítja, nemcsak szeretni lehet bolondulásig, ahogy a dal mondja, hanem hazudni is. Én is írtam róla, hogy a Momentum elnöke pár hónapja még arról beszélt, hogy Gyurcsány a hazugság kultúráját képviseli. Szerinte új arcokra és civilekre van szükség, akikkel meg lehet újítani a politikai közéletet. Donáth többször élesen támadta az ő pártjánál háromszor-négyszer népszerűbb Demokratikus Koalíciót, olykor név szerint Gyurcsány Ferencet is. Gúnyosan idézte az elhíresült mondását, „hazudtunk reggel, éjjel meg este”.

Akkor is leírtuk, ez az egész Gyurcsány-ellenesség úgy képtelenség, ahogy van. Régóta lehetett tudni ugyanis, hogy a Momentum és a DK az önkormányzati választásokon való együttműködésről tárgyal. Donáth Anna csak azért volt hangosan Gyurcsány-ellenes, mert támogatókat akart szerezni.

A dologban az a legelgondolkodtatóbb, hogy Donáth annak ellenére tudatosan hazudott, hogy az emberek százezrei tudták, hogy nem mond igazat. Tudták, hogy őket nézi hülyének, őket vezeti félre. S hazudott annak ellenére, hogy tisztában volt vele, hogy egyszer – nem is sokára – eljön az a pillanat, amikor az emberek szembesülnek az aktuális hazugságával.

Hát ez a pillanat most jött el. Bejelentették ugyanis, hogy a Momentum és a Demokratikus Koalíció megállapodott az önkormányzati jelöltekről, aminek értelmében közösen indulnak. A megállapodás egyik sarokköve, hogy mindkét párt támogatja a másik fél 2019-ben győztes polgármesterének újraindulását. Egyetlen budapesti kerület kivételével a Momentum és a DK mindenhol közös jelöltet fog indítani. A kivétel Budafok-Budatétény lesz, de az sem teljesen: a XXII. kerületben előválasztást tartanak március 21. és 24. között. A DK Perlai Zoltánt, a Momentum Havasi Gábort indítja.

Iszonyatos belegondolni, hogy Donát Anna Gyurcsánnyal kapcsolatban a hazugság filozófiájáról beszél, önmagát és pártját mintegy jó színben akarva feltüntetni. Majd hátat fordít a jónak, a saját tisztességes támogatóinak, és vállalja, hogy rossz és csúf legyen belőle. Épp annyira, mint Gyurcsány. Épp annyira hazug, mint Gyurcsány.

Ráadásul a hazugságban még össze is fonódnak. Méghozzá abban a pedofilügyben, amelyből Gyurcsányék akarnak mindenképpen botrányt csinálni. Arra az Orbán Viktorra akarják rákenni a köztársasági elnök hibáját, akinek az ég világon semmi köze nincs hozzá.

Orbán kijelentette, hogy ő börtönbe zárja a pedofilokat, szigorítja az ellenük folyó büntető eljárást, nem teszi lehetővé, hogy kegyelemben részesítsék őket. Ezzel szemben a baloldal a bicskei igazgatót húsz éven át beosztásában tartotta, ki tudja, hány gyereket molesztált ez idő alatt. Mi több, 1990-es alkalmazása előtt is szexuális ügyben zajlott eljárás ellene. Tehát egy bizonyítottan rossz hajlamú vezetőt eresztett a gyerekekre.

Áder János volt köztársasági elnök pedig elmondta, hogy a kegyelmi eljárásban nem arról döntenek, hogy az illető bűnös vagy nem bűnös, „nem egy újabb bírósági fórumról van” szó. Nem arról van szó, hogy rosszul végezte a munkáját a nyomozóhatóság, az ügyészség, vagy a bíróság. A döntés arról szól, hogy emberi szempontok alapján kegyelemre jogosult-e az elkövető vagy sem. Ha kiderülnek olyan családi, egészségi, szociális tények az elkövetőről, amelyek indokolhatják a kegyelmet, akkor ezeket az államfő mérlegelheti és kegyelmet adhat. Közölte, tíz év alatt 6210 ügyet kellett elbírálniuk, és ebből 119 esetben született pozitív döntés. A volt államfő erősen megfontolná, hogy az egész eljárásrendet megváltoztassák csak azért, mert „most született egy hibás vagy hibásnak tűnő döntés”.

Ez a helyzet. És akkor jön Gyurcsány, és teleplakátolja az országot azzal, hogy Orbán a pedofília támogatója. Akciójához pedig Facebook-oldalán Donáth és a Momentum is csatlakozik, noha úgy tesz, mintha elítélné. Nem megszakít vele minden kapcsolatot, hanem szövetséget köt vele, miközben hányingerről beszél. Mi az igazi hányinger, tessék mondani?

Tudtuk mindig, hogy a baloldal egy magyarellenes banda. És már azon se lepődünk meg, hogy még véletlenül se akarják bebizonyítani az ellenkezőjét, hogy nem magyarellenesek, nem gazemberek pedig ezek a mi szavazatunkkal hatalomra akarnak kerülni.

Förtelem.

A szerző újságíró

Elolvasom a cikket