Házat épít Oroszországban a volt osztrák külügyminiszter

Pontosította, hogy a Moszkvától keletre fekvő közép-oroszországi vidékre tervezi költözését. A volt miniszter ugyanakkor továbbra is Szentpéterváron kíván munkába állni, ahol jelenleg a G.O.R.K.I. központot vezeti.

„A ház orosz stílusban, természetesen nem bungaló. Nincsenek nagy ablakok. <…> Ha minden a tervek szerint alakul, akkor vagy az új nagysebességű vonattal utazom majd Rjazánból, vagy az éjszakai vonattal Rjazánból” – mondta.

Vidéken a volt miniszter csirkéket szeretne nevelni, de „nem nagy rajongója” a fürdőházaknak.

Kneissl azt is megjegyezte, hogy azért költözött Oroszországba, mert az egy igazán szabad ország. Szerinte az európai országok meglehetősen kicsik, mégis sűrűn lakottak. Oroszországban pedig, ahogy a volt osztrák külügyminiszter fogalmazott, „sok a tér és nagy a horizont”.

Kneissl, aki 2017–2019 között az osztrák külügyminisztériumot vezette, jelenleg a Szentpétervári Állami Egyetemen az Oroszország kulcskérdéseit vizsgáló Geopolitikai Megfigyelőközpont (G.O.R.K.I.) vezetője.

A RIA Novosztyinak tavaly augusztusban elmondta, hogy jelenleg a Rjazanyi területen található Petrusovo faluban él. Kneissl elmondta, hogy tetszik neki az élet az orosz faluban, és a helyi lakosok jól fogadta őt.

Az Ifjúsági Világfesztivált március 1. és 7. között rendezik meg Vlagyimir Putyin rendelete alapján.

Elolvasom a cikket