Miért gomba alakú a férfi nemi szerv?

A New York Állami Egyetem tudósai 2003-ban tesztelték az egyik elméletet, és meggyőző eredményekkel jártak.

Egyes szakértők úgy vélik, hogy a pénisz a „spermakiszorítási elmélet” miatt olyan alakú, amilyen.

Ez nagyon egyszerű – annak érdekében, hogy a férfiak biztosítsák, hogy továbbvigyék a vérvonalukat és teherbe ejtsenek egy nőt, a péniszük „eszközként” működik.

A New York-i Állami Egyetem egy csapata Gordon Gallup professzor vezetésével megvizsgálta az elméletet, és eredményeiket a Journal of Evolutionary Psychology című folyóiratban publikálták.

Megállapították, hogy a pénisz tolóereje – és a fejet a szárától elválasztó gerinc – valóban segíthet megtisztítani a nő hüvelyét és reproduktív rendszerét az előző partner spermájától.

Elméletüket laboratóriumban tesztelték, latex péniszekkel és modellvaginákkal.

Keményítőt és vizet kevertek össze, hogy az ondóhoz hasonló állagú oldatot hozzanak létre, és azt találták, hogy a férfi péniszének csúcsa körüli gerinc egyetlen lökéssel ki tudta kanalazni az „ondópótló” mintegy 90 százalékát.

A gerinc nélküli műpénisz azonban csak az „ondó” mintegy 35 százalékát tudta eltávolítani.

A lökés mélysége szintén fontos volt a hüvely megtisztítása szempontjából.

A tudósok felmérésekkel bizonyítékot találtak arra, hogy a párok hajlamosabbak az energikusabb szexre, ha a nőt félrelépéssel gyanúsítják, vagy ha a pár külön él.

Ez azért lehet, mert a férfi tudat alatt arra vágyik, hogy megszabadítsa partnerét egy másik férfi spermájának minden nyomától.

Rebecca Burch hozzátette: „A hosszabb pénisz nemcsak azért lehetett előnyös, mert a hüvely egy nehezebben hozzáférhető részén hagyta az ondót, hanem a hüvely kitöltésével és kitágításával a más férfiak által hagyott ondó kiszorítását is segítette és elősegítette az apaság valószínűségének maximalizálása érdekében”.

Egyesek úgy vélik, hogy a pénisznek egyszerűen azért van alakja, hogy a szex kellemesebbé váljon mind a férfiak, mind a nők számára.

A pénisz pedig a jelenlegi formájában talán kívánatosabbnak tűnik, mint egyszerű hosszúkás alakkal.

Mások úgy vélik, hogy ez olyan hormonoknak köszönhető, mint a tesztoszteron és a dihidrotesztoszteron.

Elolvasom a cikket