Tusk lepacsizott Putyinnal, majd kritizálni kezdte Szijjártót

„Nem álszentség ez?” – vetette fel a Wpolityce szerzője azt, hogy Donald Tusk lengyel miniszterelnök bírálta Magyarország szlovák külügyminiszterét amiatt, hogy találkozott Szergej Lavrovval, az orosz külügyminisztérium vezetőjével – írta meg a Mandiner.hu.

„Ez a magyar kormány újabb demonstrációja, amelyet morális, de szigorúan politikai okokból is nehéz elfogadni” – mondta vilniusi látogatásán a lengyel kormányfő. Jó pár évvel ezelőtt maga Tusk támogatta azt, hogy Oroszországgal szorosabb kapcsolatot ápoljon Varsó, és kezet fogott Vlagyimir Putyinnal.

Nem álszentség ez?

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter múlt pénteken találkozott az orosz miniszterrel a törökországi Antalyában egy diplomáciai fórum keretein belül. Alekszej Navalnij temetésére ugyanazon a napon került sor Moszkvában. Juraj Blanar szlovák külügyminiszter szombaton az antalyai diplomáciai fórumon is beszélgetett Lavrovval. Alekszej Navalnij temetésének napján Magyarország és Oroszország külügyminisztereinek közös vacsorája nem csak jó vagy rossz ízlés kérdése.

„Nem csak arról van szó, hogy valaki nem érzi az időzítést. Ez a magyar kormány újabb demonstrációja, amelyet morális, de még szigorúan politikai okokból is nehéz elfogadni” – jelentette ki a lengyel kormányfő.

Elolvasom a cikket