A legjobb trükkök, amelyek elűzik a kertből a kártevő meztelen csigákat

Sörcsapda

A legtöbb gazdaboltban kapható csigacsapda, ami finom illatokkal csalogatja a csigákat egy folyadékkal teli edénybe. Ugyanez megoldható sörrel is. Egy félig megtöltött edényt ássunk a földbe, és hagyjuk kint éjszakára. A csigák imádják a sör illatát, a mély edényből pedig nem tudnak kimászni.

A vetemény körbebástyázása

A legjobb, ha be se jutnak az ágyásokba a csigák, erre többféle módszer is van. Feszíthetünk rézdrótot az ágyások köré úgy, hogy ne férjen át alatta a csiga. Fölötte pedig kellemetlen érzés lenne neki átmáaszni, ezért máshol keres majd élelmet. De használhatunk törött tojáshéjat is védőfalnak, amellyel egyszerűen körbeszórjuk az ágyásokat. A csigák az éles szélek miatt nem másznak majd át rajta.

A bátrabbak vadászhatnak is rájuk

Ha ilyesmire szánjuk rá magunkat, éjszaka érdemes csigavadászatra indulni, hiszen ilyenkor a legaktívabbak. Néhány óra alatt rengeteget össze lehet szedni.

Még mindig a kacsa a legjobb

Akinek van indiai futókacsája, az tudja, hogy ez a legjobb megoldás a csigák ellen. Ez a kacsa ugyanis imádja megenni a meztelen csigákat, és tökéletesen kiirtja őket a kertből.

Elolvasom a cikket