Simicskó: Pedofíliával gyanúsított férfi cégével áll szerződésben az újbudai önkormányzat + VIDEÓ

Simicskó István egy újbudai sajtótájékoztatón bemutatott egy olyan dokumentumot, amely szerint az önkormányzatnak hatmillió forintos szerződése van azzal az oktatási, kulturális és szolgáltatási tevékenységet végző, családi vállalkozásként működő betéti társasággal, amelyet a már letartóztatott, pedofil bűncselekménnyel érintett férfi vezet. A politikus szerint az ügyben felvetődik László Imre DK-s polgármester felelőssége is. A frakcióvezető kiemelte: ha a baloldali városvezető tudott a pedofíliáról, akkor azonnal le kell mondania.

Simicskó István hangsúlyozta: az újbudai emberek magyarázatot várnak. Nagyon sok szülő kereste meg őket a panaszaikkal, akik az elmúlt két-három évben jelezték az ott dolgozó óvónőknek és az óvodavezetőnek is, hogy furcsa dolgok történnek az érintett újbudai óvodában. A jelzések ellenére azonban a panaszokat nem vizsgálták ki.

A kormánypárti politikus az alábbi kérdésekre várja a választ:

– Miért nem lett következményük a korábbi szülői panaszoknak?

– Miért nem volt érdemi belső vizsgálat?

– Ennek van-e köze ahhoz, hogy édesanyja a baloldali önkormányzatban az óvodavezetők felettese volt?

– Miért kellett szerződést kötnie a baloldali önkormányzatnak a pedofil cégével?

– Miért nem mondták fel ezt a szerződést mind a mai napig?

Hozzátette azt is, hogy a kormány a pedofilokkal szemben zéró toleranciát hirdetett, ezért mindent meg kell tenni, hogy ezeket az ügyeket kivizsgálják, és megbűnhődjenek azok a pedofilok, akik egy életre sérüléseket okozhattak a gyermekek fejlődésében.

Objektum doboz

Elolvasom a cikket