Tízezrek vehetnek részt újra a Bach Mindenkinek Fesztiválon

A programok ingyenesek, és még a háború sújtotta Ukrajnában, a Kárpátalján élő magyarok körében is több mint tíz koncerten szólalhatnak meg a csodálatos dallamok, az összetartozás és a béke nagykövetei.

250 település és 380 program

Idén már a Kárpát-medencén túl, a világ számos városának magyar diaszpórájához is eljut az eseménysorozat, így az európai országok mellett Ausztráliában, Kanadában és az Egyesült Államokban is hallhatóak lesznek a barokk zenefejedelem ismert szerzeményei.

„Templomok a szívben, zene a szív templomaiban”

A fenti fesztiválmottó alá ugyanúgy felsorakoznak a Kossuth- és Liszt-díjas művészek és a híres zenekarok tagjai, mint a templomi vagy éppen zeneiskolai együttesek, kórusok és a rangjukat fiatalon megalapozni induló előadók. Legyen szó hagyományos előadásról, modern hangszeres prezentációról, a Bach művészetével számos rokonvonást felmutató magyar népzenéről vagy az évszázadokon átívelő, hasonlóságokat tartalmazó dzsesszmuzsikáról, a zene óriása által a hangjegyekből, épített hatalmas templomban mindenki csodás élményre, egyszersmind lelki békét adó otthonra lelhet.

A Bach Mindenkinek Fesztivál fővédnöke Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, zenei védnöke Vásáry Tamás Kossuth- és Prima Primissima díjas zongoraművész, karmester. A fesztiváligazgató Kovács Zalán László tubaművész. A koncentrált nyitó időszakot követően a fesztivál mind közönség előtt, élőben előadott, mind streamelt koncertjei lefedik a teljes 2024-es évet. Minden program ingyenesen látogatható, de természetesen regisztrációköteles lehet. A Bach Mindenkinek Fesztivál idén is a jótékonyság szolgálatába áll, amelyről részletek a fesztivál honlapján találhatóak.

Elolvasom a cikket