A Cigánykirály elleni bunyóról álmodozik Anthony Joshua

„A Ngannou elleni mérkőzés egy újabb nehéz erőpróba lesz profi pályafutásomban. Nem lesz könnyű meccs. Azt hiszem, mindannyian megtanulhattuk, hogy az ellenfél lebecsülése visszaüthet. Fizikailag erős vagyok, elég erős ahhoz, hogy elvégezzem a dolgomat. Mentálisan pedig készen állok a háborúra” – mondja a 34 éves Joshua, aki 2016 áprilisától – egy féléves megszakítással – 2021 szeptemberéig világbajnok volt. Három és fél éve azonban Olekszandr Uszikkal szemben elveszítette mind a négy vb-övét, majd 2022 augusztusában újra kikapott ukrán riválisától, így távol került a nehézsúly vb-címeitől.

Azóta három mérkőzésen lépett ringbe, és mindhármat megnyerte, Rijádban pedig a ketrecharcban korábban szinte verhetetlen Ngannou ellen aratná sorozatban negyedik sikerét.

A tét számára nagy, hiszen újabb győzelmével bizonyítaná, hogy újra készen áll ringbe lépni a nehézsúlyú profi bokszvilágbajnoki címért.

Joshua ugyanis nem mondott le arról az „álmáról”, hogy megmérkőzzön honfitársával, Tyson Furyvel, aki magát származása miatt Cigánykirálynak nevezi. Fury tavaly októberben csak megosztott pontozással nyert a 37 éves Ngannou ellen, s olyan súlyosan megsérült, nem tudta vállalni a decemberre tervezett címegyesítő mérkőzését Uszik ellen.

Sőt, Fury februári újabb sérülése miatt ismét halasztani kellett. A boksztörténelem egyik legmagasabb pénzdíjú, a BBC információi szerint összesen 121 millió fonttal (54 milliárd forint) honorált összecsapását február 17-én rendezték volna Rijádban, de most már biztos, hogy a várva várt nagy csata halasztást szenved. A 35 éves Furynak, a WBC címvédőjének ugyanis mélyen felrepedt a jobb szemhéja, a sérülést több öltéssel tudták csak összevarrni. Ha Fury sérülése rendbejön, akkor a nagy érdeklődéssel várt meccset május 18-án rendezik Rijádban.

Elolvasom a cikket